Ann-Louise -16 kg

Ennen

Jälkeen

Hiljaa hiipien kiloja alkoi kertyä noin neljä vuotta sitten, lopetin tuolloin tupakanpolton. Paino nousi muutaman vuoden aikana hitaasti ja niin salaa, että havahduin vasta kun 15 kiloa oli ylimääräistä. Vaatekoko suureni ja suureni, ja peilikuva alkoi harmittaa. Halusin laihtua, mutten siinä onnistunut millään. Kokeilin kaikenmaailman dieettejä ja aina tippui muutama kilo, mutta ne tulivat takaisin yhtä nopeasti. Ei ollut päivääkään etten olisi harmitellut ylipainoani. Se alkoi kummitella päässä.

Olin kuullut Cambridgestä muutamalta ystävältäni, mutta ajattelin että se nyt on tuollainen huuhaajuttu ja hokkuspokkus muiden joukossa. Kunnes yhtenä talvisena päivänä juuri ennen joulua 2015 päätin sittenkin lähteä mukaan. Ajattelin että tämä on viimeinen mahdollisuuteni. Sain Sarin yhteystiedot ystävältäni, joka oli Cambridge-ohjelmalla onnistunut tiputtamaan huimasti painoaan. Aika löytyi muutaman päivän päähän. Tapasimme Sarin kanssa, juttelimme, teimme sotasuunnitelman, ja joulun jälkeen aloitin Cambridge-ohjelman.

Siitä se lähti. Taso tason jälkeen ja kurinalaisella sinnikkyydellä paino tippui tippumistaan. Olin 100 % ehdoton, mitään ylimääräistä en suuhuni pistänyt. Cambridge-ruoat olivat oikeasti hyviä! Niiden ja valmentajan yhdistelmällä ei voi epäonnistua, jos vain pitää lupauksensa, itselleen. Valmennus ei ole piiskaamista, vaan kannustavaa ja ohjaavaa.

Muutos oli huikea, ei vain fyysisesti, vaan myös henkisesti. Olo oli paljon aikaisempaa virkeämpi kun pois jäi kaikki turhat napostelut, makeat ja sipsit ym. herkut. Näillä minä olin elänyt, ruoka oli ollut sivuseikka. Ennen oli tapana "tappaa" nälkä ja väsymys herkuilla. Ei se väsymys mihinkään hävinnyt, piristyin aina vain hetkeksi. Ja se kierre oli loputon.

Ympärillä olevien ihmisten ja ystävien reaktio oli todella positiivinen. Vaikka kukaan ei ollutkaan pitänyt minua hirmu "isona", nyt muutos alkoi kuitenkin herättää muutkin kuin vain itseni. Saamani kannustus ja positiivinen palaute, innosti jatkamaan eteenpäin.

Ja nyt on tavoite saavutettu! Silti matka jatkuu. Uusi elämä. Vanhaan en halua palata! Nyt on eväät terveelliseen elämäntapaan. Herkuttelu on sallittua, joskus ja maltilla. Se ei enää hallitse elämääni. Tilalle on tullut terveellinen ruokavalio.

Kiitos Sari jo nyt mahtavasta tuesta! Tulemme pitämään yhteyttä myös jatkossa, vaikkapa sitten vain painon pysymisen päivittelyä =)

Valmentaja: