Binta -9 kg

Ennen

Jälkeen

Olen Binta, 19 vuotias tyttö lähtöisin Alajärveltä. Olen opiskellut kolme vuotta Seinäjoella ja muuttanut jo jokunen vuosi sitten pois kotoa.

Noin reipas vuosi sitten elämäntilanteeni muuttui, kun muutin kahden ystäväni kanssa kimppakämppään ja aloin noihin aikoihin seurustella nykyisen poikaystäväni kanssa. Elin todella mukavaa ja stressitöntä elämää omissa pilvilinnoissani, minusta oli mukava käydä poikaystäväni kanssa ulkona syömässä ja tyttöjen kanssa viihteellä. Meillä oli myös tapana hakea kämppisteni kanssa melko suuret määrät herkkuja lähikaupastamme ja katsoa elokuvia kaikki illat.

Ruokavalioni oli todellinen vitsi, koulussa söin lämpimän ruoan ja jälkiruokaa tuli usein haettua vielä toinenkin kierros. Koulun jälkeen illan ruokavalio koostui suklaamuroista ja jogurtista sekä mahdollisesti karkeista. Liikunta ei tuolloin elämäntapoihini kuulunut. Olin lopettanut lentopalloharrastukseni toisena opiskeluvuotenani eikä tilalle toista harrastusta tullut. Pyörällä kuljin kouluun ja kauppaan, muuta liikuntaa en harrastanut.

Pikkuhiljaa kilot rupesivat hiipimään vyötärölleni huomaamattani, tiedostin kyllä koko ajan että elämäntapani olivat huonot ja ettei tällä tyylillä pitkälle pötkitä. Silti ajatus laihduttamisesta tuntui naurettavalta koska en sitä ollut aikaisemmin joutunut tekemään.

Joulun jälkeen kyllästyin omaan peilikuvaani ja aloitin laihdutuksen FitFarmin superdieetillä, sain kyllä kuudessa viikossa pudotettua viisi kiloa mutta dieetti ei opettanut normaalista syömisestä mitään ja kesän alussa painoin taas enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Kesäksi muutin takaisin kotiin Alajärvelle kesätöiden perässä. Äitini huomasi oman masentuneisuuteni omaa kehoani kohtaan ja rohkaisi minut Cambridge valmennukseen jolla hän oli itsekin ollut.

Kesäkuun alussa oli ensimmäinen tapaamiseni. Menin sinne hieman vastahakoisena, mutta siinä vaiheessa kun minulle tehtiin kehonkoostumusmittaus ja puntarissa lukemat olivat 71,4kg, niin ymmärsin, etten minä turhaan tänne tapaamiseen tullut. Aloitin Cambridgen tasolta 4 joka sisälsi kaksi Cambridge ateriaa sekä kaksi tavallista ruokailua päivässä.

Ensimmäinen viikkoni oli hieman opettelemista ja tapaaminen valmentajan kanssa jännitti, olin kuitenkin jo ensimmäisenä viikkona saanut tiputettua 2,5kg ja oma kommenttini valmentajalle oli ”Voiks tää olla oikeesti näin helppoa!”. Toisella viikolla tulikin sitten jo pieni takapakki +600g, mutta minä en siitä masentunut vaan päätin jatkaa matkaani Cambridge valmennuksessa tarkemmin. Painoni tippui tasaista tahtia koko valmennukseni ajan ja elokuussa sain jo entiseltä kämppikseltäni kommentin- ”Onpas sun kasvot kaventunu, ootko sä laihtunut?”, siitähän vasta riemu ratkesi kun tuottamani tulos huomattiin. Ihania tunteita tuli, kun vanhat housut saattoivat mahtua jalkaan ja alkukesästä saamani työhousut jäivät suuriksi.

Viimeinen tapaamiseni valmentajani kanssa oli 26.8.2015. Painoa koko kolmen kuukauden aikana olin saanut pudotettua 9,1kg, en voinut kun hymyillä tuloksestani, niin tyytyväinen minä olin.

 

Minulla alkaa uusi koulu syksyllä ja muutin poikaystäväni kanssa yhteen, minulla on siis uudet kuviot ja olen oppinut terveelliset elämäntavat, en siis aio palata samaan sohvaperuna elämääni kun ennen valmennusta.

Valmentaja: