Hannele -20 kg

Ennen

Jälkeen

Olen Hannele, 60 -vuotias kätilö. Viimeisen parin vuoden aikana olen puolisoni kanssa muuttanut Kokkolasta, Vimpelin kautta Seinäjolle.

Muutosta kaipasin jo monen kuukauden ajan myös ulkonäkööni. Olen jojo-laihduttaja ja lohtusyöjä niin kuin moni muukin ja painoa oli taas kertynyt.

Olin aluksi Kokkolassa mukana Cambridge Ohjelmassa. Sain silloinkin painoa pois, mutta taso-ohjelmaa en käynyt loppuun asti ja se oli virhe!

Työni loppui yllättäen yli 10 vuotta sitten työpaikkani sisäilmaongelmien takia. Muutakin ikävää elämässäni tuli vastaan, annoin lopulta taas itkun kanssa itselleni luvan syödä hyvää. En jaksanut miettiä painoani, kunhan selvisin päivästä toiseen.

Silti halu elämäntapamuutokseen kyti mielessäni ja toukokuussa 2014 tunsin oleavani valmis. Otin valmentaja Mariaan yhteyttä 7.5.2014. Intoa ja tahtoa oli!

Elokuun loppuun saakka painonpudotus eteni hyvin, mutta sitten alkoi takkuaminen. Maria jaksoi tukea ja kannustaa: "Hyvä tästä tulee". Paino seilasi 2 kilon välillä 3 kuukautta. Syy oli lopulta yli 10 vuotta kestänyt yhtä jaksoinen stressi. Vuosia hoidettu kilpirauhasen vajaatoiminta vaati lääkityksen lisäämisen jopa kahteen kertaan. Sen jälkeen kaikki alkoi taas sujua.

Marialla käynnit jäi Seinäjolle muuton vuoksi ja siirryin tammikuussa Eijan valmennukseen Seinäjolle. Myös Eija oli nainen paikallaan - kannustava. Olin luvannut Marialle, että palaan hänen luokseen keväällä hoikkana.

Välillä painon junnaamisen takia on ollut todella vaikeaa, mutta nyt ollaan maalissa! Vaatteet ovat pienentyneet monta numeroa,  koko olemus on muuttunut ja painoni on tällä hetkellä noin 3 kiloa alempana kuin olin alunperin itselleni tavoitteksi asettanut. Ei hullummin 6-kymppiseltä naiselta. Eihän?

Olen erittäin tyytyväinen, että otin laihdutukseen avuksi Cambridgevalmentajan, oman alansa ammattilaisen. Motivaatiota muutokseen pitää olla, mutta ilman ulkopuolista apua en olisi onnistunut.

Vuoden aikana olen käynyt taso-ohjelman läpi ja sinä aikana oppinut syömään. Nälkää en tuntenut alkupäivien jälkeen, mutta vatsa on nyt oppinut ilmoittamaan tulevasta ruoka-ajasta. Aterioita ei saa jättää väliin. Syy omaan ylipainooni oli aterioiden väliin jääminen ja napostelu.

Toukokuussa, tasan vuosi aloituksesta, palasin Marian luokse. Haluisin yllättää hänet! Ennen kamera on ollut viholliseni, mutta nyt halusin päästä jälkeen-kuvaan. Jess! Nyt omassa projektissani on alkanut se painon ylläpitämisvaihe, joka viimeksi jäi tekemättä.

Onne kaikille lukijoille omaan painonpudotukseen! Voin sanoa, että se kannattaa.

Kiitokset valmentajat Maria ja Eija

Valmentaja: