Maija -9 kg

Ennen

Jälkeen

Nuoruusiästä alkaen olen kamppaillut painon kanssa useaan otteeseen ja 80-luvun puolivälissä, lapsen syntymän - ja sitä seuranneen "leipäisen" äitiysloman aikana, paino pääsi nousemaan suurimpiin lukuihin. Olen vuosien mittaan kokeillut erilaisia painonpudotusmenetelmiä ja paino on heilahdellut 10 kg säteellä.

Cambridge Ohjelman löysin vuonna2011 ja Sarin valmennukseen siirryin joulukuussa 2012. Alussa pudotin painoa hitaammin ylemmillä tasoilla, koska halusin pitää treenaamisesta kiinni ja olin siinä uskomuksessa, etten tästä enää laihtuisi. Ja varmaan luulottelin itselleni, että kun juoksen, en voisi saamaan aikaan pudottaa painoa. Syksyllä 2014 kuitenkin aloimme Sarin kanssa puhua viimeisien kilojen karistamisesta, jolla olisi positiivista vaikutusta juoksuun ja muutenkin olon keveyteen. Juoksin 2014 muutaman vuoden tauon jälkeen taas maratonin, ja huomasin  askeleen keveyden verrattuna aiempiin seitsemän - kymmenen kiloa painavampana juostuihin.

Nyt tavoitteenani on juosta keväällä  ja syksyllä  maratoni ja harjoittelu on käynnistynyt mukavasti useampi kilo kevyempänä. Aloitin suunnitellusti tasolla 1+ heti uuden vuoden jälkeen.

Koska olin päättänyt näin, kirjannut sen allakkaani, toteutin sen myös ja paino lähti putoamaan mukavasti.  Ymmärrän että motivaatiolla oli suuri merkitys, minulla halu mennä ketoosiin ja saada makean ja leivän puputtamiselle loppu sekä konkreettisia tuloksia painon suhteen. Vaaka palkitsi työni nopeasti ja vireystilani parani nopeasti. Nyt iloitsen joka aamu uudesta minusta, jota en muistanut olevankaan. Kun katson itseeni peilistä, en enää näe itseäni pullukkana vaan normaalikokoisena itseensä tyytyväisenä naisena.  Aika iso homma vaan edessä, kun iso kasa housuja odottaa pienennystä.

Juoksun lisäksi olen käynyt joogassa  -  ja havahduin usein "huomaamaan" itseni  hoikkana. Uskallan jopa sanoa sen nyt itselleni.

Lapsuudesta alkaen olen ollut ylipainoinen, ja saanut kuullakin siitä . Koko painonhallintaprosessi on avannut mieleeni ja aivoihini uusia ajatteluratoja: en ole enää ylipainoinen ikuinen painon pudottaja ja vaan normaalipainoinen hyvinvoiva.  Ja voin olla ja olen sitä jatkossakin.  Olen voittanut monta mörköä, joihin on auttanut keskustelut Sari-valmentajan kanssa. Oivallukset tulevat välillä viiveellä, mutta matkan varrella olen ymmärtänyt monta asiaa, jotka ovat toimineet jarruna painonpudotusprojekteissani. Välillä uskallan jo kohdata näitä herkku-/ravintolassa käynti ym.mörköjäkin ja iloitsen aina, kun pystyn voittamaan itseni  - ja sen mörön ( sehän on vain satuolento, enhän nyt anna sen minua voittaa:)  )

Tässä prosessissa tärkeänä ovat olleet Sarin kanssa keskustelut, joiden avulla olen tehnyt havaintoja ajatuksistani ja toimintatavoistani  -  eivät pelkät Cambridge tuotteet  (joista maistuvammat itselleni ovat puuro, vegesoppa ja vaniljapirtelö  - erillaisten höystöjen kera).  Tiukka 1+ oli tärkeä ja konkreettinen startti.  Ruokien ja ravinto-aineiden  kaloripitoisuuteen tutustuminen on avannut silmät ja uskon, että osaan tehdä hyviä valintoja nyt ja tulevaisuudessa. Koen, etten ole joutunut luopumaan mistään vaan päinvastoin.

Valmentaja: