Marjo -8 kg

Ennen

Jälkeen

Valitsin Cambridge ohjelman koska olin aiemmin ollut sillä n. 2 vuotta sitten ja tiesin sen toimivan. Ensimmäisellä kerralla minulta oli jäi tasapainovaihe sekä jatkon seurantakäynnit väliin, mistä johtuen paino oli palannut vähitellen takaisin samoihin lukemiin. Minulla oli kertynyt n. 10 kg ylimääräistä, joista halusin päästä eroon, ennen kuin painoa kertyisi enempää.  Ylimääräinen 10 kg häiritsi minua, koska olen liikkuva ihminen ja huomasin esim. tennistä pelatessa etten ollut yhtä ketterä kuin ennen.  Lisäksi vaatevarastoni suppeni, koska en mahtunut enää aiemmin käyttämiini vaatteisiin ja uusiin isompiin kokoihin en halunnut investoida.

Aloitin 1+ tasolta, jossa sai syödä pussivalmisteiden lisäksi vihanneksia ja proteiinia. Tämä taso sopi minulle parhaiten, koska pudotettavaa painoa ei ollut kuitenkaan kovin isoa määrää ja sain töissä syödä lähes normaalin lounaan. Jatkoin tällä tasolla 3 viikkoa, jona aikana sain painoa pois jo 4,6 kg.  Sen jälkeen olen siirtynyt tasolta toiselle melko maltillisesti. Painoni on pudonnut 9 kg. Liikuntaa en juuri painon pudotuksen aikana ole lisännyt sillä liikuin jo aktiivisesti muutenkin. Liikunta kyllä auttaa painonpudotuksessa ja erityisesti sen hallinnassa, koska huomaan, että kilojen vähetessä jaksan taas paremmin ja olen saanut ketteryyteni takaisin.

Painonpudotuksen aikana olen käyttänyt Cambridge keittoja ja pirtelöitä. Puuroja en käyttänyt lainkaan, koska en ole puuroihminen. Patukoita olen käyttänyt liikuntasuoritusten yhteydessä ja tilanteissa, joissa ateria, jostain syystä, muuten uhkaisi jäädä väliin.

Valmentajani, Sari, on tukenut erinomaisesti minua koko valmennuksen ajan ja tsempannut.  Olen kokenut säännölliset tapaamiset tärkeiksi, koska silloin minulla on motivaatio noudattaa ohjelmaa. Enhän kehtaisi mennä tapaamiseen, jos en ole noudattanut ohjelmaa. Tarvitsen itselleni vartijan/tukijan  ja haluan jatkossakin säännöllisiä tapaamisia, joissa seurataan ettei enää luisumisia tapahdu ja jos tapahtuukin, niin saan heti nuo lipsumiset korjattua ennen kuin paino taas nousee enempää. Tällä kertaa en aio jättää jatkon seurantakäyntejä väliin, vaan haluan tavata valmentajaani säännöllisesti  esim. 2 kk välein.

Pystyn nyt käyttämään 2 kokoa pienempiä vaatteita kuin ennen aloitusta. Oli aivan ihanaa huomata, että pystyn taas pitämään sellaisia vaatteita, jotka viime kesänä eivät mahtuneet minulle.  Oli myös kiva olla lomamatkalla bikineissä, kun ei tarvinnut ajatella ylimääräisiä kiloja.  Itselläni on paljon itsevarmempi olo kuin aiemmin ja jaksan myös aiempaa paremmin. Seuraan itse säännöllisesti painoani käymällä joka arkiaamu vaalla ennen aamupalaa, näin tiedän koko ajan missä painoni menee ja pystyn reagoimaan paremmin kuin aiemmin sen vaihteluun.

Voin suositella kaikille Cambridge ohjelmaa! Alun nopea ja varma painonpudotus tuovat onnistumisen iloa ja tasolta toiselle siirtymisen aikana opetellaan syömään oikein ja terveellisesti. Cambridge ohjelma on helppo tapa saada paino hallintaan.

Valmentaja: