30v

Historia

Biokemian tohtori Alan N. Howard aloitti Cambridgen täysravintotuotteen kehityksen 1950- ja 1960 -luvulla työskennellessään laboratoriossa Cambridgen yliopistolla. Yhdessä muutaman kollegan kanssa hän perusti ASO:n (Association for the Study of Obesity), josta sittemmin kehitettiin IASO (International Association Study of Obesity) ja EASO (European Association for the study of Obesity). Howard oli mukana perustamassa International Journal of Obesity -julkaisua.

Cambridge täysravinto on maailman vanhin ENED -valmiste. ENED tulee sanoista erittäin niukkaenerginen dieetti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mahdollisimman pieneen energiamäärään on saatu mahtumaan kaikki välttämättömät ravintoaineet, joita elimistön on saatava päivittäin. Asiantuntijoiden arvio onkin se, ettei näin niukkaenergistä ateriointia pystytä koostamaan tavallisesta ruosta hyvilläkään tiedoilla. Cambridge tuotteet sisältävät kaiken mitä täysravinnolta vaaditaan, joten sitä voi seurannan alla käyttää pitkiäkin aikoja painon pudotukseen ja hallintaan.

Tuotettamme on tutkittu useissa yliopistollisissa sairaaloissa ympäri maailman ja tutkimuksia tehdään alati. Suomessa tutkimuksia on tehty mm. UKK-instituutissa. Vuonna 2013 Suomessa aloitettiin Preview-diabetestutkimus, johon osallistuu Suomen lisäksi 7 muuta maata. (Tutkimuksessa käytetään Cambridge-tuotteita, mutta ei taso-ohjelmaa.) Cambridge Ohjelmasta on kirjoitettu yli 200 artikkelia ja tutkielmaa ympäri maailman. Nykyään tutkimuksia johtaa tohtori Anthony Leeds. Lisätietoa tutkimuksista voit lukea .

Cambridge Ohjelma on käytössä n. 30 maassa ympäri maailman ja sitä on käytetty arviolta n. 30 miljoonaa laihduttajaa vuosikymmenien ajan.