Pia -20 kg

Ennen

Jälkeen

Oli heinäkuun loppu v. 2014 kun ystävättäreni puhui aloittavansa Cambrige-kuurin. Sanoin, että minua ei kyllä nyt kiinnosta. Olimme olleet Cambridge- kuurilla marraskuussa 2012 kokeellisesti 1kk:den ajan ja lähtöpainoni tuolloin oli 83,2 kg. Sovimme keskenämme että olemme kuurilla 1 kk ja katsotaan miten käy? Tuolloin motivaationi ei ollut kohdillaan vaikka kylläkin laihduin -7kg juuri ennen joulua.:) Ajattelinkin, että kiva kun nyt saa herkutella ja nauttia pöydän antimista jouluna. Laskin päiviä, että tuo kuukausi loppuisi. No, kun se loppui, olimme ystäväni kanssa repsahtaneet jo kolmannella viikolla ja nauttineet ”virvokkeita” ja voi tuska sitä oloa minkä se toi mukanaan. Olin syönyt ”huonosti” ja nauttinut ”virvokkeita”. Seuraava päivä oli sellainen jonka muistan loppuelämäni!! Eli en suosittele ”virvokkeita” todellakaan dieetin aikana!!

Olin aina selitellyt itselleni ja muillekin, että miten hankalaa on syödä töissä, kun on palvelualalla, erikoisliikkeessä ja aika paljon yksin. Tuli syötyä pizzaa, suklaata ja jotain, toisin sanoen huonosti koko päivä. Vettä ei juurikaan, kahvia kylläkin, ja runsaasti. Syytin miestäni siitä, että olin lihonut, hänen takiaan, yli 20kg seurustelumme alusta alkaen, vaikka vika oli itsessäni. Menimme kotonakin sieltä mistä aita oli matalin. Tilasimme ruoat kotiin tai haimme kebab/pizza ja grilliruokaa. Liikuimme vain satunnaisesti vaikka mieheni on aina harrastanut paljon eri lajeja ja ollut aina kiinnostunut liikunnasta. Nyt meistä molemmista oli tullut sohvaperunoita ja väsyneitä sellaisia.

Tuosta ajasta oli nyt heinäkuussa 2014 vierähtänyt siis melkein 2 vuotta ja ystäväni sanoi, että lähde mukaani, että mennään yhdessä niin kuin aiemminkin. Sanoin että katsotaan? Tuli päivä 5.8.14 ja lähdin ystäväni mukaan tapaamaan uutta ohjaajamme Kaarina Käiväräistä, joka oli juuri aloittanut valmentajana lähellä kotiani. Kuuntelin siinä hetken ystäväni ja Kaarinan keskusteluja ja ajattelin että no, mikä ettei, nyt tai ei koskaan. Olen jo sen ikäinen, että tuo ylimääräisten kilojen lähteminen ei ole ihan helppoa ja tarvitsen siihen apuja. Hyppäsin puntarille ja mittarin lukemat näytti 85.2kg, Tuntui pahalta. Tiesin, että olin lihonut ja tunsin sen jokaisessa vaatteessani ja jaksamisessani. Mikään ei huvittanut ja vaatteet puristivat joka mutkasta. olin jo siirtynyt normaalivaatekaupan isoimpiin kokoihin ja ajattelin, että isompia vaatteita en kyllä osta, että jotain on tehtävä! Oli peiliin katsomisen paikka ja tein päätöksen, että nyt kilot saa lähteä, pysyvästi! Aloin myös liikkumaan enemmän. Kävelin noin tunnin lenkin lähes päivittäin. Aloin käymään myös salilla satunnaisesti ja koitan tuon ”salikärpäsen” saada pistämään itseeni oikein kunnolla. Kun painoa on lähtenyt, myös nahka on löystynyt ja sen palautuminen onkin oma prosessinsa, mutta pikkuhiljaa.;) Miehenikin on alkanut jälleen käymään salilla ja on asettanut itsellensä tavoitepainon kesäksi:)!

Aloitin painonpudotusprojektini ohjelman tasolta 1 ja olin sillä ensimmäiset neljä viikkoa. Ensimmäisen viikon aikana minulta lähti -4,7kg! Siinä oli tietysti nestettä ja kaikkea muutakin rasvan lisäksi mitä kehostani poistui, mutta se fiilis OLI MAHTAVA! Leijuin kun tulin punnituksesta ulos ja ajattelin, että NYT onnistun ja näytän niin itselleni kuin kaikille epäilijöillenikin, että kyllä, tällä kertaa ONNISTUN ja teen tästä elämäntavan loppuelämäkseni!

Siihen kyllä tarvitsen ihanan Kaarinan tuen, ystäviäni ja Cambridge välipalat jatkossakin. Näin voin aina pitää laukussa esim. patukoita, eikä nälän tunne pääse yllättämään. Haasteellisintahan tässä on se, miten tästä eteenpäin, kun tavoitepaino saavutettu ja alan syömään normaalisti. Se hieman pelottaakin ja siihen tulenkin tarvitsemaan Kaarinan ja ystävieni apua ja oman selkärangan ja tahtotilan! Tulen katsomaan mitä lautaselleni laitan ja millaisia määriä:) Cambridge tulee olemaan elämässäni loppuiän:)

On joulukuu 2014 ja minulta on lähtenyt painoa -20,4 kg ja olen elämäni onnellisin! Jaksan ja voin hyvin. Itsetuntonikin on noussut kivasti kun ystäväni ja tuntemattomatkin ovat sanoneet, että miten ihmeessä sinusta on tullut noin pieni? Vaatekokoni on pienentynyt 44:stä 38:aan, jippii!!

Tsemppiä kaikille vasta-alkajille, Cambridge-ohjelmaa harkitseville ja jo ohjelmalla oleville!! Kyllä kannattaa!! Ilon kautta!!

Valmentaja: