Pirkko -20 kg

Ennen

Jälkeen

Ikuinen laiduttajako vai pullukka?

 Olen pudottanut painoa vuosien aikana hyvällä ja huonolla tuloksella. Jokaisena keväänä aloitan kunnon kohentamisen ja painonpudotuksen innolla.... Kun tuloksia ei alkanut näkyä, niin se lopahti sitten siihen ja ajattelin:” No, olen sitten tällainen kuin olen ja sillä selvä”.

Jokin kuitenkin kaiveli ajatuksiani siitä etten ollut tyytyväinen itseeni. Miksi en onnistu tässä, kun monta muutakin asiaa onnistun tekemään pelkällä sisukkuudella? Eikö oma terveyteni merkitse minulle mitään?

 Itseäni alkoi ahdistamaan oma olotila ja olemus. Autoon istuessa tuntui, että maha tulee suuhun saakka, kun penkkiin istuu. Yleinen vireystila oli nollassa vaikka ulospäin en sitä näyttänyt. Mikään ei kiinnostanut. Sohva oli niin mukava ja sen seurana jotakin ”hyvää” naposteltavaa.

Seurasin sivusta erään ystäväni painopudotusta Cambridge-ohjelman kanssa. Ihailin hänen saavutuksiaan ja pikkuhiljaa ajatuksissani heräsi ajatus siitä, että jos minäkin kokeilisin..... Mietin ja pohdin asiaa usean viikon ajan. Siinä samalla tuhosin muutaman Juhlapöydän konvehtirasian :) Kehtaanko ja en minä yksin viiti mennä. Tekosyitä siis!

 Ystäväni kanssa pohdimme laihduttamisen aloittamista tammikuussa 2015, niinkuin monena muunakin kertana ja siinä sitten heitin ajatuksen esille, että kokeiltaisiinko tätä ohjelmaa.... Eihän se ota eikä anna, jos ei onnistuta. Jos vaikka vaan edes muutaman kilon saisi pois, niin olishan sekin jo jotain......

 Niinpä sitten päätimme, että kokeillaan. Laiton Marialle sähköpostia asiasta ja ajanvaraamisesta. Ajelimme Alajärvelle Marian luoksen  ensimmäiselle tapaamiselle 22.1.2015.

 Tiesin oman painoni ja sen, että painoa pitää pudottaa paljon. Rasvaprosentit ja kaikki muut lukemat olivat jotakin mitä en osannut odottaa. Ajatus oli, että huh huh ja se valokuva!!  Marian ohjeiden mukaan aloitettiin syöminen ja liikkuminen. Ajattelin Mariaa kuunnellessa, että onneksi ei tarvitse liikkua kuin puoli tuntia päivässä ja sekin kävellen. Liikunta ei siis ole ihan mun bestis ollut aina. Enemmänkin sellainen tuuriliikkuja talvisin. Kesällä liikun enemmän. Järvellä menee aika veneellä tai kanootilla.

 Nyt kun ”leikkiin” lähdettiin, niin oli se liikuntakin sinne sovitettava. Kävellen siis töihin joka päivä, kun ei tuota matkaakaan ollut kuin kilometri, satoi tai paistoi. Liikunnasta on nyt tullut melkein jokapäiväinen kaveri, hyvä niin. Jopa niin, että lenkille olen sovitellut pieniä juoksumatkoja.

 Ensimmäiseksi tavoitteeksi taisin laittaa -10 kg. ”Ruokahalu” kasvoi kuitenkin syödessä ja tavoite nousi 5:llä kilolla aina saavutuksen toteuduttua. Nyt 14.7.2015 painoa on pudonnut -20,1 kg ja olo on huikea. Tähän ei kuitenkaan voida jäädä, vaan nyt alkaa tosi taistelu siitä, että tässä pysytään :)

 Tähän en olisi pystynyt ilman Maria Ylä-Sikkilän ja Cambridge-ohjelman tukea. Kiitos Marialle mahtavasta tuestasi matkan varrella.

 Pirkko Kotanen

Valmentaja: