Taina -15 kg

Ennen

Jälkeen

Keväällä olin lomamatkalla Turkissa ja ajatuksissa oli lähteä ottamaan aurinkoa altaalle. Etsin kaapista sopivaa uikkaria eikä sitä mieluista oikein löytynyt. Onni matkassa oli se ettei silloin ollut oikein parhaat auringonotto ilmatkaan.

Kun palasin kotiin ja vaaka näytti jonkun matkaa yli 90 kg niin ajattelin, että jotain oli tehtävä ennen kuin sata paukkuu rikki!

Seuraava matka oli varattu heinäkuulle ja tavoite oli siihen mennessä pudottaa 10 kg. Facebookissa tuli vastaan vahingossa Riitan ilmoitus alkavasta ryhmästä ja sen tiimoilta lähdin kyselemään josko pääsisin yksityisesti aloittamaan kun työni puolesta nuo ryhmät eivät sovi aikatauluuni. Olin kuullut ja hieman kokeillutkin kyseistä dieettiä joskus 10 vuotta sitten, mutta silloin yksin. Ensimmäinen tapaaminen sovittiin 9.4 ja siitä lähdettiin liikkeelle. Puolessatoista kuukaudessa olin jo ylittänyt tavoitteeni parilla kilolla ja kun matkani oli ajankohtahtainen, olin jo 15 kg kevyempi. Mukavaa oli lähteä matkalle kun sai ostella uusia kesävaatteita kun vanhat oli liian isoja, eikä pieniä kuten yleensä.

Mukaani pakkasin myös patukoita ja pirtelöitä etten vallan lipsuisi ruokavaliossa. Kilon verran paino oli noussut kun kotiin palasin, sekin oli väliaikaista.

Mielestäni laihdutus Cambridgen avulla ja Riitan kannustuksessa oli ainakin minulle helppoa. En kärsinyt päänsärystä eikä nälästäkään ollenkaan. Suurin haaste minulle oli veden juominen. Epäsäännölliset ja pitkät työajat ja päivät toivat myös haasteensa, mutta niistäkin selvittiin.

Kyllä on hieno tunne kun tutut ja välillä tuntemattomatkin huomaavat minussa tapahtuneen muutoksen. Cambridge on vielä osittain mukana ruokavaliossani pitämässä minua kurissa ja toivon että pystyisin pitämään saavuttamani tuloksen. Onneksi minulla on apunani Riitta ja muut ystäväni, jotka auttavat jos alkaa näyttämään siltä, että vanhat mitat alkavat palaamaan takaisin. Paino valitettavasti palaa niin salakavalasti ettei sitä aina itse huomaa. Suosittelen kaikille Cambridge Ohjelmaa ja toivotan onnistumisia sen parissa.

Valmentaja: