Tuomo -14 kg

Ennen

Jälkeen

Cambridge Ohjelma tuli minulle jo aikaisemmin muuta kautta tutuksi, jolloin pudotin painoa Cambridge Ohjelmalla 8 viikossa noin 14 % lähtöpainosta. Syinä tähän alkuprojektiin olivat kohonneet sokeriarvot (yli 5,5). Aikuisiän eli kakkostyypin diabetesuhka vaani oven takana. Projekti keskeytyi hetkeksi, mutta päätin jatkaa Cambridge Ohjelmalla. Sariin päädyin netin kautta, vaikuttimena urheilullisuus ja sijainti Leppävaarassa.

Motivaattoreinani oli halu parempaan elämänlaatuun kevyempänä ja terveempänä. Virkeänä ja energisenä jaksan seniorikansalaisenakin vielä työskennellä osa-aikaisena kahta mielenkiintoista työtä. Sen taas takaa liikuntaharrastus. Lisäksi toimin monessa järjestössä eli virtaa tarvitaan arjessa.

Tämän ikäiselle terveys ja vireys on tärkeitä asioita ja olenkin päättänyt lopettaa "jojoilun" painon suhteen. Se tarkoittaa ja edellyttää tarkempaa elämäntapaa tästä eteenpäin. Minulla todettiin vaikea-asteinen uniapnea vuonna 2008 ja aiemmat kuntoremontit ovat auttaneet vointia merkittävästi. Nyt  paino on alkuperäisestä lähtöpainosta n. -20 kg kaikkien muutosten jälkeen. Olen myös nukkunut paremmin ja olo aamulla virkeämpi. Lisäksi kävin raskaan burnoutin läpi -90-luvulla, jonka seurauksena minulla todettiin verenpainetauti ja siihen tuli lievä lääkitys. Toinen merkittävä sairaus eli lievä ihopsoriasis puhkesi ja sairaus levisi nivelpsoriasikseksi, joka sekin on ollut oireettomampi viime viikkoina. Nyt olen jo puolittanut lääkeannoksen verenpaineiden laskettua huomattavasti. Vanhastaan tiedän kolestoroliarvojen laskeneen ja 2. tyypin diabetesarvojen korjaantuneen näinä viikkoina.

Yleiskuntoni on parantunut kohisten, jota osittaa verenpainearvot ja alentunut leposyke. Suunnistuksessa nuorena loukattu selkä ei ole oireillut päivittäin, kuten aiemmin. Sama tunnin reipas sauvakävelylenkki menee helpommin ja ajasta on tippunut pois 5 minuuttia ilman puuskutusta!! Odotan innolla jo hiihtokautta ja lupaan lähteä jo ensiviikolla harjoittelemaan tulevaa talvea varten Kivikon hiihtohalliin. Ehkäpä vuosien jälkeen taas palaan kilpasuunnistuksen pariin ensi kesänä uudessa sarjassa H65. Aloitan myös vuosia vireillä olleen pyöräilyharrastuksen. Pyörä odottaa jo parvekkeella polkijaa. Olen jo hankkinut ensimmäiset kuntosaliliput Ski-messuilla aloittaakseni sen uutena kuntoilumuotona lähiaikoina henkilökohtaisella ohjauksella!

Painonpudotus oli odotettuakin helpompaa kuten alokkaana vuonna 1970 eli tein mitä käskettiin ja homma hoitui! Cambridge-pussit on ihan hyviä. Keittoihin lisäilin jotain juureksia,vihanneksia, herkkusieniä jne. Puuroista sensijaan en kovasti innostunut. Lähinnä cappuccino ja suklaan makuiset pirtelöt ovat mieleisiä, joihin lisäilin mauksi kevytmaitoa ja suklaasoijajuomaa veden lisäksi.

Tasapainoilu täytyy vakiinnuttaa elämäntavaksi oikein syöden ja juoden. Tulevaisuudessa sallin vain 2 kilon painon nousun,josta seuraa ryhtiliike välittömästi! Ohjelma on hyvä alku eli paino kohdalleen ja uusi toimintatapa säilyttää tasapainon. Suosittelen lämpimästi.

Kiitos Sarille kannustavasta ja rehellisestä tavasta valmentaa tavoitteeseen.

Valmentaja: