Oili -22 kg

Ennen

Jälkeen

Minun tarinani nuoruudesta asti on ollut tyytymättömyyttä ja ikäviä tuntemuksia omaa kroppaa kohtaan. Nuorena eräs tuttava sanoi että toisia ihmisiä lihavuus pukee, mutta ei sinua. Sinulla on pienet luut eli liikakilot näkyy heti , Ja se jäi takaraivoon.
Niinpä olen käynyt monet laihdutus sessiot läpi, pakastekala/sekavihannes dieetti, kaalisoppa dieetti, karppaus jne. Mutta pidemmän päälle ne alkoivat tökkimään. Sitten oli painonvartijat, siinä pisteiden lasku oli hankalaa ja vei paljon aikaa.
Vuonna 2011 kuulin ensimmäisen kerran Cambridge-ohjelmasta, nuoruuden ystäväni oli alkanut Cambridge-valmentajaksi ja oli itse pudottanut helposti 10kg. Aila perusti silloin laihdutus ryhmän johon ilmottauduin. Painon pudotus tuntui helpolta ja miellyttävältä. Ateriat
maistuivat hyviltä ja ryhmän tuki antoi turvaa ja mielekkyyttä painon pudotukseen ja tietysti valmennus piti tsemppiä yllä. Silloin pudotin painoa 94,8 kilosta 82,7 kiloon noin 3:ssa kuukaudessa. Silloin ei ollut vielä taso-ohjelma käytössä.
Vuodet vieri ja paino pikkuhiljaa nousi samoihin lukemiin eli tämän vuoden alussa vaaka näytti 98,4kg. Silloin päätin että kerta vielä ja tämä on viimeinen painon pudotus. Ailan kannustamana aloitin Cambridge-ohjelman 27.01.2016 ja nyt olen lukemissa 76,5kg eli miinusta on 21.9 kg.
Käytiin taso-ohjelma läpi, joka opetti kalorilaskentaa ja lautasmallia.
Kesä on ollut painonhallintaa, mikä on mennyt hyvin. Cambridge-ateriat
silloin tällöin mukana normaalin ruuan tukena. Valmennus käynnit ja punnitus säännöllisesti. Nyt tavoite on 70kg ja se onnistuu kun on Ailan tuki ja hyvät ateriat, ja ennen kaikkea oma tahto.
Elämä maistuu aivan erilaiselta kuin viime vuoden lopussa, jaksaa telmiä lasten lapsien kanssa, vaate koko on pienentynyt  XL:stä M kokoon, ja ELÄMÄ hymyilee. Suosittelen tätä kaikille jotka harkitsevat painon pudotusta.
Iso kiitos valmentajalleni Aila Rihulle !

Valmentaja: Aila Rihu