Pirjo -10 kg

Ennen

Jälkeen

Loppu kesästä 2015 oli tiedossa tyttären häät. Laihduttaa pitäisi, mutta miten. Pääsiäisenä meillä oli vieras Savonlinnasta, joka oli aloittanut laihdutuksen Cambridge-ohjelmalla ja kertoi siitä. Ajattelin, että en kyllä ainakaan mitään pussiruokia ala syömään, eikä Karkkilassa tuollaista ryhmää edes olekaan. Jotenkin vaan se jäi muhimaan mieleen ja kun vieraat lähtivät menin heti nettiin ja tutkin vielä tarkemmin ohjelmaa. Huomasin, että Karkkilassa alkoi seuraavana keskiviikkona uusi ryhmä. Tämä tuli kuin tarjoittimella eteeni, siinähän se juttuni oli. Ei se mitään maksa, jos menen kuuntelemaan, että mitä olisi tarjolla. Laihduttanut olen moneen kertaan, mutta tavoitteeseen päästyäni taas palasin entiseen leivän mussutukseen.

Keskiviikko koitti ja niin menin ryhmään, vaikka vähän jännitti. Ryhmässä oli kymmenkunta kuuntelijaa. Mennessäni olin vielä vähän epävarma aloituksesta, mutta valmentaja Leena sai kyllä innostuksen kasvamaan. Aloitustasoja oli monia ja niitä Leenan kanssa pohdittiin ja aloitin tasolta kolme, jossa sai syödä vähän muutakin kuin Cambridge aterioita, yhteensä 1000 kaloria. Päätös oli tehty ja aloitus oli helppo. Tavoitepainoksi laitettiin 65 kiloa eli 10 kiloa pitäisi saada pois. Ensimmäisen viikon aikana lähti jo 2,5 kiloa, mukavasti alkoi, eikä nälkää tuntenut. Säännöllinen syöminen ja lautasmallit iskostuivat päähän ja kun tämän oppii, niin se on siinä.

 Juhannukseksi pääsin tavoitteeseen ja aikaa siihen meni 10 viikkoa. Mikään muu laihdutuskuurini ei ole ollut näin helppoa kuin tämä.  Mikä ihaninta, niin vaatekokoni on pienentynyt parilla numerolla. Enkä ole kesän jälkeen ostanut yhtään mustaa vaatetta. Nyt löytää kivoja vaatteita, kun ei tarvitse enää kaapuihin pukeutua.

Tavoitteessa olen ollut nyt kahdeksan kuukautta ja painoni on pysynyt samana. Säännöllisyys ruokailussa on se jonka olen oppinut ja sillä pääsee pitkälle. Toki joskus viikonloppuisin tulee syötyä vähän enemmän, mutta sitä automaattisesti palaa taas normaaliin säännöllisyyteen arkena, se on vaan jotenkin iskostunut päähän. Koko ajan kontrolloi, että mitä saa syödä, vaikka ei enää laihdutakaan. Tämä oppi on tullut Cambridgen myötä.

Nykyään käyn kolmen kuukauden välein Leenan kanssa juttelemassa. On hyvä aina välillä kontrolloida, että kaikki menee hyvin. Ainut mistä valmentaja aina minua muistuttaa on lihasharjoittelu. Koiran kanssa lenkkeily pitää muuten liikunnan kunnossa.

Kiitos tsemppauksista kaikille, on kiva kuulla kun sanotte, että oletpa sinä laihtunut, se kyllä kannustaa jatkamaan. Suuret kiitokset rakkaalle perheelleni, että jaksoitte kannustaa ja teitte tämän onnistumiseni mahdolliseksi.  Suurin kiitos kuluu Leenalle, ilman ohjeitasi ja kannustustasi olisin kymmenen kiloa painavampi 😊. Suosittelen kaikille lämpimästi Cambridge ohjelmaan liittymistä!

Ikionnellinen Pirjo

Valmentaja: Leena Niittynen