Heidi -17 kg

Ennen

Jälkeen

Olin jo pitkän aikaa ollut hyvin tyytymätön ulkoiseen olemukseeni ja ennen kaikkea henkisiin ja fyysisiin tuntemuksiini. Kiloja oli vuosien saatossa kertynyt vyötärölle aivan liikaa. Peilikuva ei miellyttänyt, enkä myöskään jaksanut innostua oikein mistään. Olin matkan varrella kokeillut erinäisiä laihdutuskuureja, joiden noudattaminen ja siten myös tuloksiin pääsy ei ollut onnistunut. Vihdoin vaatekaappini sisältö vaati totaalista uusiutumista liian pieniksi käyneiden vaatteiden johdosta. Ymmärsin, että vaihtoehtoina minulla oli satsata omaan hyvinvointiini tai suuremman kokoluokan vaatteisiin. Iän karttuessa tilanne tuskin helpottaisi, mikäli noususuhdanne painoindeksissä pysyisi samansuuntaisena.

Olin kuullut Cambridge –ohjelmasta siskoni kautta, joka oli laihduttanut ystäviensä kanssa ohjelman avulla nopeasti ja tuloksellisesti. Koska useista aiemmista yrityksistäni huolimatta en ollut onnistunut laihduttamaan itsenäisesti päätin, että minunkin on aika karistaa ylimääräinen painolasti vyötäröltäni Cambridge -valmentajan tukemana ja ohjaamana.

Laihdutuskuuri lähti käyntiin helposti ja tuloksia alkoi näkyä nopeasti. Tämä lisäsi motivaatiota urakkaan ja innosti myös palaamaan liikunnan pariin. Alle kymmenessä viikossa painoa oli lähtenyt jo kymmenisen kiloa ja ensimmäinen tavoite oli saavutettu. Pikkuhiljaa dieetin aikana opin ymmärtämään syömieni aterioiden sisällön, ateriarytmin ja veden juonnin tärkeyden. Lisäksi opin kuuntelemaan omaa kehoani ja huomasin, että elimistöni ei olekaan sinut kaikille niille ruoka-aineille, joita olin aiemmin nauttinut hyvällä ruokahalulla. Olen vasta nyt tämän kokemuksen kautta ymmärtänyt, kuinka helpottavaa on kun vatsa ja muu elimistö toimii moitteettomasti.

Tsemppiä sinulle laihdutusurakkaan lähtevä! Jokainen ylimääräinen karistettu kilo tuo lisää iloa ja motivaatiota urakkaan. Muista myös, että retkahtamisetkin kuuluvat asiaan, sillä ne ovat vain inhimillistä elämästä nauttimista. Tärkeintä on kuitenkin palata takaisin arkeen ja rutiineihin J

-Heidi -

Valmentaja: Marja-Liisa Mänttäri