Jyrki -17 kg

Ennen

Jälkeen

"Minulle oli kertynyt ylipainoa vuosien mittaan hitaasti mutta varmasti. Olen aina harrastanut kuntoilua, mutta ruokahaluni oli erityisesti iltaisin sitä luokkaa, että liikunnan merkitys jäi heikoksi painonhallinnan kannalta. Lisäksi söin hyvin epäterveellisesti erityisesti kaikenlaista sokeripitoista.

Olin ennen dieetin aloittamista tilanteessa, jossa sadan kilon paino häämötti nurkan takana. Verenpaineeni oli korkeahko ja myös kolesteroliarvoni yläkantissa. Erityisesti minua häiritsi jatkuva väsymys, joka vaikutti voimakkaasti jokapäiväiseen elämääni. Toki tiesin kaiken johtuvan ruokavaliostani ja ylipainostani.

Kuulin Cambridge-ohjelmasta tuttavalta, joka oli itse ollut mukana tutkimuksessa, jossa hyödynnettiin tätä dieettiä. Kiinnostuin asiasta, koska tunsin tarvitsevani tukea ja opastusta ruokailutottumusteni parantamiseksi.

Otin yhteyttä valmentajaani Marja-Liisaan ja aloitimme dieetin ykköstasolta eli paastosta. Tavoitteena oli saavuttaa selkeä normaalipaino ilman aikarajaa. Hyvin pian kävi selväksi, että kilojen pudottaminen sujui nopeasti ja helposti. Tuotteet sisälsivät kaikki elimistön tarvitsemat ravintoaineet ja oloni parani välittömästi. Unen laatu parani myös ja sen tarve väheni. Olin paaston aikana erittäin energinen eikä minulla ollut nälkä. Tietenkin joskus syntyi mielihaluja, mutta valmentajani avulla tajusin niiden johtuvat enemmänkin pääkopasta ja tottumuksista kuin oikeasta nälän tunteesta.

Minun osaltani projekti jatkuu niin kauan kuin opin syömään oikein, mutta painon osalta reilut kolme kuukautta riitti normaalipainon saavuttamiseen. Tästä lähtien opettelen Marja-Liisan avulla pysyviä ruokailutottumuksia normaalipainon ylläpitämiseen.

Suosittelen Cambridge-ohjelmaa kaikille reilun tai lievän ylipainon kanssa kamppaileville. Nopea painonpudotus on mahdollista hallitusti, miellyttävästi ja turvallisesti.”

Valmentaja: Marja-Liisa Mänttäri