Tarja -15 kg

Ennen

Jälkeen

Aloitin Cambridge-ohjelman vuoden alussa ja kevään lopuksi eli viiden kuukauden kuluttua olin päässyt tavoitteeseeni, ensin kymmenen ja sitten vielä viisi kiloa painosta pois. Taustalla oli noin viiden vuoden aikana tullut ylipaino. Tilanteen taustalla oli monia selityksiäni kuten ikä (54v), stressaava työ, herkuttelu, liikkumattomuus ja motivaation puute. Sitten kuin ohimennen kuulin jonkun mainitsevan tästä ohjelmasta ja googlattuani asiaa päätin yrittää.

Olo oli jo niin tukala, että tahtotila muutokseen löytyi. Samaan aikaan sain myös töistä breikin, mikä tuki päätöstäni. Olin aikaisemminkin pudottanut painoa ja harkitsin jo personal trainerin palkkaamista saadakseni tukea.
Etsin Cambridge valmentajan, jolla oli tarjolla myös ryhmävalmennus, sillä ajatuksella, että vertaistuki olisi bonusta. Ryhmää ei kuitenkaan syntynyt eli sain Pialta yksilöllisen valmennuksen, mikä on kantanut hyvin maaliin asti. Paino putosi aluksi nopeasti ja helposti.

Pidin erityisesti siitä, että ohjelma on selkeästi strukturoitu ja tuloksia tulee, kun siitä noudattaa. Kolmen kuukauden kohdalla tuli jonkin asteinen kisaväsymys, mutta valmentajan tsempillä ja omalla sisulla takapakkia ei tullut missään vaiheessa.  Pidin melko tiukasti kiinni ruokavaliosta koko ajan läpi lomien, juhlien ja arjen. Liikuin myös säännöllisesti ja monipuolisesti nauttien kevään lisääntyvästä valosta ja lämmöstä. Oli ilo saada takaisin parempi yöuni, energisyys ja erityisesti kadonnut vyötärö! Tunnen olevani taas oman kokoiseni eli olen painoluokassa, jossa suurimman ajan aikuisuudessani olen ollut. Nyt opettelen painonhallintaa ja siihenkin saan onneksi edelleen tukea valmentajaltani, niin paljon ja usein kuin tunnen tarvitsevani.

Valmentaja: Pia Piltz