Satu -17 kg

 

Ennen

Jälkeen

Olin palannut kolmen viikon Thaimaan lomalta kotiin kevät-talvella 2015. Olo oli tosi raskas ja hankala epäterveellisen loman jälkeen. En ollut käynyt vaa´alla pitkään aikaan, koska tiesin, että lukema ei olisi miellyttävä. Ajattelin, että nyt pitää tehdä jotain ja astuin vaakaan. Se näytti melkein 90 kg. Vaikka tiesin, että painoni oli viimeisten vuosien aikana noussut reilusti, oli se silti järkytys. Päätin korjata asian.

Rupesin kiinnittämään ruokavaliooni huomiota. Söin suhteellisen terveellisesti ja lisäsin kasviksia perunan ja leivän tilalle. Paino ei kuitenkaan lähtenyt laskemaan toivomallani tavalla, eikä tarpeeksi nopeasti. Olin kuullut aikaisemmin Cambridge- ohjelmasta ystävältä ja päätin ottaa valmentajaan yhteyttä keväällä 2015.

Aloittaessani painoni oli 87,6 kg. Paasto tuntui hyvältä ja olin ykköstasolla useamman viikon ja paino lähti mukavasti tippumaan. Kevään ja alkukesän aikana sain 7 kiloa pudotettua. Olo parani ja ajattelin, että tästä pärjään itse eteenpäin. Lopetin ohjelman.

Kului reilu vuosi. Välillä paino vähän tippui ja taas sitä tuli lisää. Syksyllä 2016 näin ilmoituksen Cambridgen uudesta aloitusryhmästä. Soitin heti Ninalle ja ryhmä aloitti seuraavalla viikolla. Aloituspaino oli 81 kg. Aloitimme taas paastolla ja olo oli hyvä. Tapasimme ryhmän kanssa viikoittain ja siirryimme tasoja tasaisesti ylöspäin samalla kun paino laski.

Ryhmän ”paine” ja valmentajan valvova silmä tekivät projektista totista totta, eikä lipsumisia sattunut juuri ollenkaan. Kymmenessä viikossa paino tippui yli 10 kiloa. Painoindeksi on tasan 23 ja vanhat farkut mahtuvat päälle ja osa on jopa liian isoja. Olo on tosi kevyt ja painon tippuminen on vaikuttanut positiivisesti myös yleiseen mielialaani. Jenkkakahvat ovat poissa ja mieli on hyvä.

Ainoa asia mitä ihmettelen, on se, miksi paino tippui kuin itsestään selkeitä ohjeita noudattamalla ja lopputulos on mahtava.

Valmentaja: Nina Piippanen