Elina -12 kg

 

Ennen

Jälkeen

Olen ollut aina lohtusyöjä ja teini-ikäisenä jo ylipainoinen. Siitä alkoi jojoilu eli jatkuva laihdutus. Söin välillä kaikenlaista makeaa niin paljon että tuli huono olo, koska elämä ei ollut ihan ruusuilla tanssimista ja sitten taas laihdutin. Minulla on viisi lasta, nyt jo aikuisia. Raskausaikoina paino nousi aina ja synnytyksen jälkeen taas sitä yritin tiputtaa.

Kaikkien näiden vuosien jälkeen lopulta sairastuin viisikymppisenä vaikeaan masennukseen, hyppäsin pois oravanpyörästä ja olin ihan tyhjänpäällä. Sain lääkkeitä jotka kasvattivat makeanhimoa. Minusta tuli suklaa-addikti, sitä meni levyllinen illassa ja paino nousi hurjasti. En enää halunnut katsoa kokovartalo peilistä kuvaani lainkaan. Vaatekaappi alkoi täyttyä isoilla tunikoilla ja legginseillä. Olin todella tyytymätön itseeni, miten olen päästänyt itseni tähän kuntoon!

Kun vähän pääsin jaloilleni, aloin tosissani miettiä mitä nyt. Henkisyys tuli elämääni ja silloin alkoi myös hoitajan polkuni, ihan uusi upea tie, joka aukaisi monia kanavia sisälläni ja mielessäni.

Teen tällä hetkellä luontais- ja energiahoitoja omassa yrityksessäni Elinan Energiahoidot. Huomasin jossain vaiheessa, että olen todella väsynyt aina hoitelupäivän jälkeen ja tiesin että syynä on huono kuntoni ja painoa on liikaa, mutta en vaan saanut aloitettua laihduttamista. Tai oikeastaan en edes halunnut enää pelkästään laihduttaa vaan tiesin että koko elämä on rempattava uusiksi, mutta yksin se ei onnistunut. Aamuisin otin kupin kahvia ja kaksi leipää, päivän ajan kaikkea makeaa ja illalla tuhti ateria, sama tahti joka päivä.

Kuulin ystävältäni Cambridge ohjelmasta. Hänen sisarensa on valmentajana Helsingin alueella. Otimme sitten yhteyttä Satuun, joka tulikin vetämään ryhmää asuinpaikkakunnallemme. Siitä se alkoi, elokuussa -15. Tämä on ollut aivan huippujuttu! Ihana, tsemppaava, empaattinen valmentaja Satu Pispa ja ryhmän tuki. Aloitin tasolta 3 ja se sopi minulle. Opettelin ruokarytmin uusiksi ja kevyempien ruokien tekoa. Lisänä tietysti hyvät ja helpot Cam-ateriat. Veden juontia lisäsin runsaasti ja jätin kerrasta makeat pois, se oli se vaikein asia. Koko aikana ei ole ollut kertaakaan nälkä, päinvastoin, kysyin jo kerran Sadulta että pitääkö kaikki viisi ateriaa todellakin syödä.

Satu on lisäksi PT, joten saimme hyviä ohjeita myös liikkumiseen. Aluksi ajattelin että vaan kokeilen. Aloin kävelemään ensin ihan lyhyitä parin kilometrin lenkkejä, aikaisin aamulla. Opettelimme Satun johdolla sauvakävelyn aakkoset ja siihen sitten hurahdin. Mieheni kanssa yhdessä kävelemme välillä iltaisinkin, mutta enimmäkseen sauvakävelen yksin ja aamuisin. Nyt lenkkimatka on 5km ja reipasta tahtia. Voi ajatella ja setviä kaikkia asioita mielessään, samalla kun kävelee ja miten hyvä mieli tulee koko päiväksi. On kuin kissa pistoksissa, jos vaikka jää muutama päivä väliin ettei pääse lenkille.

Cambridge ohjelma on muuttanut kokonaisvaltaisesti minua, positiiviseen suuntaan. Peilistä katselee nyt aivan erilainen nainen. Ruokarytmi on muuttunut ja liikunta jäänyt elämäntavaksi. Suuri kiitos tästä kuuluu myös valmentaja Satu Pispalle. Hän sytytti ihan uuden valon elämääni.

Valmentaja: Satu Pispa