Maikki -14 kg

Ennen

Jälkeen

Olen ollut koko ikäni suhteellisen hoikka, enkä ole varsinaisesti koskaan edes seurannut painoani mitenkään erityisen tarkasti. Havahduin kuitenkin kesällä2015 siihen tosiseikkaan, että olin huomaamattani kerännyt painoa viimeisen parin vuoden aikana reilusti omaan ns.normipainooni nähden. Olin viettänyt todella kiireistä elämää ja matkustanut paljon työni vuoksi. Johtuen juurikin epäsäännöllisestä elämän rytmistäni ja matkatyöstäni olin unohtanut pitää huolta kaikista tärkeimmästä, eli itsestäni. Söin todella epäsäännöllisesti, saatoin olla koko päivän ilman ruokaa ja alkaa illalla vasta syömään ja syödä ihan liikaa johtuen kiljuvasta nälästä. Kroppani huusi muutosta ja huomasin olevani koko ajan väsynyt ja stressaantunut.

Kesän 2015 annoin kulua ja koitin korjata loman aikana ateriarytmiäni ja lisätä liikuntaa, mutta en yrityksestä huolimatta saanut mitään tuloksia aikaan.Väsymys jatkui ja koitin välillä sietää nälkää jotta laihtuisin, mutta se ei tuonut tullessaan kuin kovia pääkipuja ja ahmimiskohtauksia. Tiesin että asiaan täytyy tulla muutos, mikäli haluaisin jaksaa työssä ja olla myös kotona aktiivinen ja aikaansaava. Selvittelin netistä erilaisia vaihtoehtoja laihtumiselle. Useampaan kertaan törmäsin Cambridge Ohjelmaan ja mitä enemmän asiaa tutkin aloin olemaan varma, että kyseessä on minun tapana tiputtaa painoani.

Varasin ajan lähimmälle Cambridge valmentajalle, joka tuntui minulle sopivalta netissä olevan esittelyn perusteella. Menin ensimmäisen kerran tapaamiseen Satu Pispan luokse syyskuussa 2015. Voin sanoa, että tuo päivä oli iso muutos itselleni. Omalla kohdallani koko laihdutusprojekti vaati runsaasti kärsivällisyyttä, sillä minulla ei ollut mahdollisuutta ottaa ns. nopeaa voittoa tilanteesta, vaan aloitin poikkeuksellisesti projektini tasolla 5. Tuohon päädyimme lääkärini suosituksesta ja suunnittelimme ohjelman Sadun kanssa tuota tasoa silmällä pitäen. Tiesin, että tulosten saaminen tulisi olemaan hidasta mutta olin päättänyt onnistua. Pysyin taso 5:llä useita kuukausia ja vihdoinkin keväällä 2016 olin päässyt jo alle tavoitepainoni.

Vaikka painonpudotukseni oli hidas, olen varma että se oli kannattavaa ja tulokset pysyviä, sillä noudatan edelleen samaa rytmiä aterioilla kuin tasolla 5/6 tein. Noudatan säännöllistä ruokarytmiä ja kokoan ruoka-annokseni järkevästi. Painoni on pysynyt tavoitepainoni alapuolella ja tällä hetkellä suunnitelmissani on liikuntaa lisäämällä saada lihasmassaa lisää. Jatkan Cambridge valmentajani tapaamisia edelleen, sillä haluan ylläpitää painoani ja nähdä myös kehitystä tavoitteeni suhteen. Itse koen, etten olisi onnistunut ilman Sadun ohjausta ja lisäksi tiedän, että tapaamisemme myös jatkossa ovat tärkeitä, jotta päämääräni pysyy saavutettavissa.

Suosittelen Cambridge Ohjelmaa todella lämpimästi kaikille, myös henkilöille jotka tavoittelevat hitaampaa painonpudotusta.

Valmentaja: Satu Pispa