Riitta -26 kg

Ennen

Jälkeen

 Oho, miten tässä näin kävi?

Olen suurimman osan elämästäni ollut normaalipainoinen ja nyt muutamassa vuodessa olen lihonut näin paljon.

Kyllähän minä sen tiedän, että mitä enemmän syö sitä enemmän pitäisi myös kuluttaa. Mutta, jotenkin sitä vain tuli mukavuudenhaluiseksi ja unohti liikunnan, jota nuorena tuli harrastettua säännöllisesti.

 Joskus painonvartiaohjelmalla sain pudotettua painoa, mutta vain vähäksi aikaa. Omat yritykset vähentää syömistä tai laskemalla kaloreita eivät tuottaneet haluamaani tulosta.

Viime aikoina peiliin katsominen ahdisti ja vaatteiden ostaminen tuotti tuskaa, kun en löytänyt mukavia tai itseä miellyttäviä vaatteita.

Muutosta pitäisi saada, mutta mitä tehdä? Ylimääräisiä kiloja kun oli kymmeniä eikä vain muutamaa hassua kiloa. Se masensi. Oli vaikea edes ajatella, että jollain keinolla saisi helpolla pudotettua sellaista määrää.

 Siskoni suositteli Cambridgeä, hänen omien hyvien tulosten ja kokemusten perusteella. Itse lähdin lokakuun lopulla 2014 Liminkaan Hennan juttusille avoiminmielin.

 Voiko tämä olla totta, että laihduttaminen on näin helppoa. Pari ensimmäistä päivää oli vaikeaa, mutta sen jälkeen on ollut helpompaa. Joulukin meni yllättävän helposti. Suklaakonvehteja oli pöydällä tarjolla, mutta eipä tarvinnut syödä, kun muisti Hennan ohjeen. TIEDÄT MILTÄ NE MAISTUU. SINUN EI TARVITSE NIITÄ SYÖDÄ NYT. VOIT SITTEN JOSKUS SYÖDÄ, MUTTA SITTENKIN KOHTUUDELLA. Siis niin yksinkertainen ohje, mutta todella tehokas.  Huomasin, että tämän painonpudotusprojektin aikana minulla täytyi olla ”kontrolli” jolle olen ”tilivelvollinen” syömisistäni. Silloin syntyy tulostakin.

 Rahalle on tullut vastinetta ja kovasti. Lääkäriajat ovat jääneet muiden käytettäviksi, kun minun ei tarvitse käyttää niitä enää iho-ongelmieni takia. Minua on vuosia vaivannut ihottuma, jonka aiheuttajaa lääkärit eivät ole saaneet selville.

Tuntui, että ihottuma ilmestyi tyhjästä. Nyt tämän Cambridge-kuurin aikana ihottumaa ei juuri ole ollut. Pari kertaa vain pieni laikku käsivarressa.

Luulen, että minun aineenvaihdunta sekä mahalaukku- ja suolinukka on parantunut kaikki ravintoaineet sisältämän Cambridge keittojen ja pirtelöiden ansiosta. Kolesteroliarvotkin ovat normalisoituneet painonpudotuksen myötä.

 Minua lämmittää tieto, että olen ollut esimerkkinä laihduttamisessa ja voin suositella muillekin tätä kuuria. Positiivisella asenteella saa yllättävästi hyvää aikaan. Jos minä pystyin ja onnistuin, niin kyllä sinäkin.

Valmentaja: Henna Koski