laihdutus forum laihdutus uutiskirje kysy tohtorilta löysitkö etsimäsi? cambridge finland on facebook cambridge finland on instagram cambridge finland on youtube

Löydä oma Cambridge valmentajasi

Irene -41 kg

Ennen

Jälkeen

Pitkään oli mielessä ollut, että pitäisi laihduttaa. Vuonna 2008 näin lehdessä jutun Cambridge ohjelmasta ja laitoin nettisivujen osoitteen talteen. Kuitenkin meni vielä aikaa ennen kuin se "viimeinen naksahdus päässä" tapahtui. Siitä saan kiittää kirurgia, joka napatyräleikkauksen jälkeen sanoi, että laihdutusleikkaukseen. Silloin päätin, että palaan töihin
sairasloman jälkeen laihempana. Kuukauden päästä tyräleikkauksesta helmikuun 2009 lopussa sitten aloitin.

Kiitos valmentajani Anna-Maija Klemetsin, jolta sain tosi hyvät ohjeet ja kannustusta aina tarvittaessa. Nälkähän aluksi oli ja voi kauhea, kun tv:n ääressä ei enää syöty. Lisäksi opin sen, että joka välissä ei tarvitse napostella jotain. Ensimmäisellä viikolla lähti 6 kg ja melkein samoin toisella viikolla. Yksi "pelastukseni" oli myös se, että sai juoda kaloritonta kivennäisvettä litran päivässä. Join puoli litraa kerrallaan ja nautin. Olen oppinut myös juomaan pelkkää vettä, aikaisemmin oli vähäkalorisia mehuja.

Nesteen juominen ei ole ollut minulle ongelma, koska olen vuosia juonut nesteitä paljon. Tässä sitten mennään. Olin kolme viikkoa pelkillä korvikkeilla. Sitten rupesin töihin palattuani lisäämään vihanneksia ja lihaa, kalaa.

Olen toiminut Cambridgeohjelman valmentajana nyt 1½ vuotta. Olen itse pudottanut näillä tuotteilla
yli 50 kg. En voinut enää uskoa, että minäkin voisin onnistua, mutta näillä tuotteilla ONNISTUIN.

Voit varmaankin uskoa, että elämäni on muuttunut TÄYSIN. Päivitimme mieheni kanssa lavatanssitaitojamme ja nykyään käymme tanssimassa viikoittain. Pääsiäisenä jopa kolmena iltana. Ja NAUTIN. Nautin tanssimisesta, liikkumisesta. Myös puutarhatyöt sujuu kevyemmin, kun mukanani ei ole enää yli 50 kilon ylipainoa. Olenkin vitsaillut, että minulla on nyt 50 vuoden ja kilon “villitys” meneillään.

Suureksi käyneet vaatteeni olen myynyt kirpputorilla. Jätin muistokseni vain housut ja hameen, jotka tuntuvat tänä päivänä aivan hurjan isoilta.  Muutenkin elämäntyylini ja -tapani ovat muuttuneet. Olen alkanut syödä terveellisemmin ja pidän muutenkin huolta ulkonäöstäni. Vaatevarastooni ei kuulu enää “teltat” vaan vartalonmyötäiset vaatteet ja korkeampikorkoiset kengät.

Valmentajan tuki, ohjaus ja rinnalla kulkeminen ovat tärkeitä asioita. Niin ne olivat minullekin!

Terveisin Irene Haapavedeltä


Valmentaja: Anna-Maija Klemets

Valmentaja: Laihduttamo, Anna-Maija Klemets

«Takaisin