Laihduttajat

10. Marina Leinonen

Ole elämäsi Helena Ahti-Hallberg! Kun istuin sohvalla 28.12.2018 erittäin väsyneenä kiireisen työvuoron jälkeen ja inhosin itseäni, päätin, että nyt saa riittää! Jotain pitää tehdä!! Työvaatteet kiristi ja olin koko ajan väsynyt ja kärttyinen. En ollut katsonut itseäni peiliin pariin vuoteen. En vaan pystynyt. Vuosi oli ollut tosi rankka. Kävin 2017 kahdessa erittäin isossa leikkauksessa ja toipuminen/kuntouttaminen oli hidasta. Olin 2015 kuullut Cambridge Ohjelmasta, mutta silloin en ollut valmis. Googlasin löytääkseni lähimmän valmentajan ja löysin Mervi Lepän. Viesti meni ja seuraavana päivänä sovittiin tapaamisesta.

Ensitapaamisella kartoitettiin minun tarpeeni ja se, missä mennään. Vaaka oli kova paikka, ja pyysin, että Mervi ei sano lukemia ääneen, koska seisoin silmät kiinni. Hän otti kuvat ja sitten lähetti minulle. Pystyin katsomaan niitä vasta reippaasti yli viikon päästä. Että minua niin hävetti! Olin päästänyt itseäni tosi huonoon kuntoon ulkonäöllisesti. Alku lähti hyvin käyntiin, ja paino putosi erittäin helposti. Olin siitä tosi yllättynyt. Syksyllä 2019 oli vähän vastoinkäymisiä ja sovittiin Valmentajan kanssa, että tärkeintä oli pitää saavutettu paino.

2020 vuosipäivänä ensitapaamisesta Valmentaja heitti kehiin idean osallistua Voice of Cambridge kisaan ja minä nappasin heti kiinni. Elämä on täynnä valintoja ja ainoa, joka pystyy tekemään sinua varten oikeat valinnat, olet sinä itse. Elämässä on paljon esteitä, mutta niitten yli pääsee, jos haluaa. Tiedän kokemuksesta, että aina ei ole helppoa, mutta lyhyillä askelin alussa. Ajan myötä ne pitenevät pikkuhiljaa ja löydät sisäisen hyvinvoinnin. Ei tarvitse olla mikään julkkis, että pystyisit toteuttamaan näitä asioita. Täytyy muistaa, että realistisillatavoitteilla pitää lähteä liikkeelle. Minulla ei ollut todellakaan mielessä 2019 Voice of Cambridge kisa. Oli vain ajatus, että paino putoaisi ja että tulisi hyvä olla. Ja tässä nyt ollaan!!Tällä hetkellä on aika hyvä olla