Laihduttajat

3. Miia Pyhtilä

Olen Miia, ja laihduttanut nyt Cambridge Ohjelmalla -24 kg. Aloitin ohjelmalla marraskuussa 2019, ja tavoitteeseeni pääsin kesäkuussa (8 kk). Otin yhteyttä valmentajaani Marjoon, koska tarvitsin apua painonpudotuksessa. Minulla oli ahdistava ja raskas olo; kuin joku olisi istunut rinnan päällä. Myös polveni alkoivat kipeytyä kaiken painon alla. Kyllästyin kertakaikkisesti jatkuvaan yrittämiseen ja epäonnistumiseen.

Cambridgella laihduttaminen on helppo ja nopea tapa saada painoa pois. Päivän ateriat on helppo koostaa selkeiden ohjeiden ansiosta. Olen oppinut seuraamaan annoskokoa, ja osaan paremmin arvioida, minkä verran kaloreita on lautasellani. Valmentajalla on valtavan tärkeä rooli koko projektissa: Ilman Marjoa en olisi päässyt tavoitteeseeni! Ja kuten varmasti muillekin saattaa käydä, hyvän alun jälkeen alkoi tulla kuoppia matkaan, mutta kiitos valmentajani, ne saatiin ylitettyä.

Painonpudotuksen myötä minulla on kaikkinensa kevyempi ja terveempi olo. Olen energisempi. Kolotukset eripuolilla kehoa ovat helpottaneet. Peilikuva miellyttää huomattavasti enemmän, eikä enää tee mieli pukeutua säkkiin. Onkin ilo pukeutua istuvampiin ja monta numeroa pienempiin vaatteisiin. Kilpailuun lähteminen ei ollut ihan itsestään selvä juttu, mutta onneksi valmentajani sai ”ylipuhuttua” minut. Ja kun tähän on nyt lähdetty, niin mennään ”sata lasissa” kilpaillen tosissaan voitosta. Olen kiitollinen jokaisesta saamastani äänestä. Kiitos niistä. Ehkä ensi vuonna on juuri sinun vuorosi.