Laihduttajat

13. Anne Tuomi

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Jatkuva väsymys, kyllästyneisyys omaan peilikuvaan, elämän harmaus, kun ei jaksa mitään.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Yllättävän helppoa, valmentajan kannustus ja se, että joku muukin seuraa edistymistä auttoi merkittävästi.

Jos olet laihduttanut aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

Ruuat ovat oikeasti hyviä, syön niitä välillä edelleenkin. Ja valmentajan osuus on ensisijaisen tärkeä, yksin en olisi pystynyt.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Nyt jaksaa, elämä on virkeämpää joka tasolla. Elämään on palannut "värit" eikä se ole vain suorittamista ja arjen puurtamista. Uuteen päivään herää virkeämpänä ja innostuneempana.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Vihdoin jaksaa puuhata lapsen kanssa (10 v.), suhde miehenkin kanssa vahvistunut, kun välittää itsestään enemmän. Urheilu on vuosien tauon jälkeen alkanut kiinnostaa. Vuorokausi ei lopu siihen, kun tulee väsyneenä töistä ja lysähtää sohvalle - nyt lähdenkin lenkille tai touhutaan jotain perheen kanssa. Käytännössä kaikki on muuttunut paljon parempaan :-)

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Laihtuminen oli nopeaa, kun noudatti valmentajan ohjeita. Sopii minulle, koska olen todella malttamaton ja lyhytpinnainen. En ensin uskonut pystyväni tähän. Kaikkea oli vuosien aikana tullut kokeiltua. Erilaisia laihdutusvalmisteita, kaalisoppadieettiä, sairaaladieettiä jne. Valmentajani Ringan tsemppaamana aloin uskoa itseeni, ja koska elämäntavan muutos alkoi nopeasti näkyä vaa'assa, ulkomuodossa ja jopa työpaikkalääkärin terveystarkastuksessa, se myös buustasi minua eteenpäin. Yksin tuskin olisin tähän pystynyt ja Ringan oma laihdutus toimi esimerkkinä.

Kun huomasin, että tämähän toimii myös minulla, niin esim. urheilu, jota nuorempana harrastin säännöllisesti, alkoi taas kiinnostaa. Mies oli myös suurena taustatukena. Hänkin uskoi onnistumiseeni, vaikka itse ensin en uskonutkaan. Meidän poikamme iloitsee kun, äiti jaksaa taas juosta ja hyppiä trampalla ja on muutenkin paremmalla päällä, koska jatkuva väsymyskin on poissa.

Itse en puhuisi tästä "kuurina" vaan kyllä tämä vaatii ihan perusteellisen muutoksen omassa ajattelussa ja suhtautumisessa ruokaan ja liikuntaan. Vaikka onnistuin pudottamaan mahtavan paljon suht lyhyessä ajassa, en hetkeksikään tuudittaudu siihen, että palaisin ns. ”vanhaan elämääni”, jossa kaikkea sai mättää suuhunsa huoletta.

Jotta mitoissa pysyy, täytyy silti miettiä, että syö edelleenkin terveellisesti. Vilkaisen kaupassakin tuotteiden kalorimääriä, etten turhaan tee "vääriä valintoja". Tosin tämä mahtava olotila itsessään auttaa siihen, ettei mielitekoja kauheasti tulekaan. Uusien vaatteidenkin sovittelu kaupassa on nykyään jotain ihan muuta kuin ennen. Välillä voi toki pitää herkkuhetkiä, mutta paluuta entiseen ei ole.

Jälkeen-kuvan taustajoukot:

Meikki: Emma Junnila
Kuva: Markku Tuomi
Kuvausassistentit: Rasmus Tuomi, Miska Kantola
Kuvausjärjestelyt: Ringa Ropo