Laihduttajat

8. Annika Kulla

I augusti 2018 hade jag fått nog, jag mådde inte alls bra varken psykiskt eller fysiskt eftersom vikten var alldeles för hög. 2011 hade jag sist varit nöjd med vikten men plötsligt hade vikten skenat iväg och jag kände mig både lat och obekväm. Jag såg Cambridge coachens syster på jobbet som hade kört med Cambridge och min nyfikenhet väcktes med det tog ett helt år innan jag kom mig så långt som att börja på själv. Augusti 2018 firade Cambridge mottagningen sin 1 års dag med öppet hus och jag hade bestämt mig för att gå dit, plötsligt på vägen när jag såg dörren svek modet och jag svängde om, men till all tur samlade jag mod till mig och gjorde ett nytt försök följande vecka och nu kom jag så långt som innanför dörren. Jag fick information om programmet och ställde mig på vågen och beslöt mig för att ge det en chans och köpte måltidsersättningar för en vecka. Körde en putsning av kroppen i 3 veckor och märkte att det funkade så jag bokade tid till startcoachning och började på stegprogrammet.

Sticker inte under stolen med att bantningen var jobbig, hungerkänslan som för de flesta försvinner när se kommer in i en ketos försvann inte för mig utan jag gick runt och var ofta väldigt hungrig men skam den som ger sig. Jag hade bestämt mig att det var nu eller aldrig så att ge upp var inget alternativ. Stödet som jag fick av mina arbetskollegor var enormt och det är jag så oerhört tacksam över, det gjorde att jag orkade kämpa på.

Efter att jag varit nästan en månad enbart på måltidsersättningar var det med skräckblandad förtjusning som jag trappade upp till steg 2 och började äta ett mål mat om dagen. Snabbt märkte jag att viktminskningen fortsatte så jag fortsätta att njuta av att få äta en viss mängd vanlig mat. På 3 månader gick jag ner 20 kilo, hade ingen aning om när jag började att det var möjligt att gå ner så mycket på så kort tid. Vägningarna hos coachen var motiverande eftersom jag under viktresan haft minusresultat varje gång!

Jag var ingen nybörjare när jag började bantningen, hade provat viktväktarna tidigare men detta snabba resultat överraskade mig,  jag följde dock programmet till punkt och pricka. Jag har deltagit i kalas och haft egen mat med och bra har det gått. Höstlovsresan till Umeå var ett delmål,  jag åkte iväg nästan 15 kilo lättare. I Umeå åt jag både hotellfrukost och buffé men jag hade redan under dessa månader lärt mig att göra bra matmässiga val så det gick hur bra som helst. Det viktiga är att återgå till den vanliga matrytmen GENAST man kommer hem.

Nu när jag uppnått min målvikt så kommer jag även i fortsättningen att nu som då gå på coachning och fortsätta äta måltidsersättningar för att lyckas bibehålla min nya vikt. Jag som tidigare hatade vågen väger mid dagligen och har en reaktionsgräns, alltså en vikt som jag absolut inte får överstiga.

Till er alla som är överviktiga vill jag säga prova på, satsa på er själva! Vissa lägger pengar på utrikesresor men jag valde att satsa på mig själv och som belöning har jag fått en god hälsa, bra blodtryck, blivit mycket piggare och fått tillbaka självförtroendet. Och det är så mycket lättare att röra sig nu när magen inte är i vägen.

Vill ännu tacka min coach Kajsa för utan hennes hjälp och stöd skulle detta inte ha varit möjligt.