Laihduttajat

18. Katriina Hellgren

Kesällä 2018 minua alkoi vaivata toinen lonkka. Ketkuttelin vaivan kanssa syksyyn, jolloin hakeuduin työterveyshuoltoon, jossa kerrottiin kulumasta lonkassa.

Kipujen takia jouduin jättämään lähes kaiken rakastamani liikunnan, nukuin huonosti ja lohdutin itseäni ”syömällä hyvin”. Paino nousi, verenpaine nousi ja taas oli syy lohduttaa itseään ruoalla. Lokakuussa näin itsestäni valokuvan ja se havahdutti minut. Jotain oli tehtävä.

Ajattelin painonpudotuksen helpottavan lonkkavaivaani ja laskevan kohonnutta verenpainettani eikä hoikistunut ulkomuotokaan haitaksi olisi. Olin jo aikaisemmin tutkinut Cambridge-ohjelmaa ja nyt päätin toimia ja varasin ajan Annikalta. Marraskuun 8.päivänä aloitin matkani kohti terveempää minua.

Aloitin syömällä pelkkiä Cambridge-aterioita, keittoja, pastaa, pirtelöitä, patukoita ja puuroa. Se oli helppo tapa aloittaa. Kaikki oli valmiiksi mietitty ja laskettu. Varsin pian siirryin seuraaville tasoille. Aluksi mittasin ja punnitsin ruokia saadakseni ateriakoot oikeiksi. Myös oikeaa ruokailurytmiä jouduin miettimään. Välit meinasivat joskus venyä liian pitkiksi.

Matkalle mahtui muutamia juhlia ja lomamatkoja, mutta ne merkittiin etukäteen kalenteriin. Olin onnistunut lopettamaan itseni palkitsemisen ja lohduttamisen ruoalla.

Nyt olen tavoitepainossani. Lonkka ei vaivaa (ei loppujen lopuksi ollutkaan kulumaa), nukun hyvin ja olen voinut lopettaa verenpainelääkityksen kokonaan. Liikunta on tullut takaisin elämääni.

Nyt keskitytään painonhallintaan ja puolimaratontreeniin.