Laihduttajat

17. Melissa Majava

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Olin kokeillut jo monenlaisia eri dieettejä, enkä ollut niissä saanut toivottuja tuloksia. Olin jo hieman epätoivoinen, mutta päätin silti lähteä kokeilemaan kaverin suosittelemaa Cambridge-ohjelmaa ja päädyin Helin valmennukseen.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Cambridge-ohjelma tuntui helpolta ja vaivattomalta, ja tuloksia syntyi nopeasti.
Valmentajan tuella oli suuri merkitys. Se auttoi tsemppaamaan aina seuraavaan viikkoon ja aina oli joku, jonka puoleen kääntyä kun heräsi jotain kysymyksiä. Enkä pelännyt kertoa lipsahduksistani, koska valmentajani osoitti minulle sopivalla tavalla ymmärrystä ja tsemppasi jälleen eteenpäin.

Jos olet laihduttanut aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

Valmentajan tuki. Ohjelman avulla opin ymmärtämään säännöllisen ruokarytmin tärkeyden, annoskoon ja kaloreiden merkityksen.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Olen saanut pirteyttä ja virkeyttä arkeeni. 8-vuotiaan lapsen yh-äitinä arki on ollut usein raskasta ja nyt olen saanut siihen erilaista virtaa. Peilikuvani miellyttää nykyisin paljon enemmän ja oloni on varmempi. Se heijastaa monissa arjen asioissa.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Motivaatio liikkumiseen on lisääntynyt, sillä haluan pitää itsestäni huolen ja kilot kurissa. Arkeni on tasaisempaa nykyisin, kun voin hyvin.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Alussa ketoosin aikana yllätyin siitä, että oloni olikin yhtäkkiä pirteä ja laihdutus tuntui helpolta koska en tuntenut nälkää.
En uskonut, että karistetut kilot pysyvät poissa, mutta yllättävän hyvin näin on käynyt.

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi

En ole ollut silleen isokokoinen, mutta lapsen syntymän jälkeen olin todella isokokoinen. 20 kg tuli raskauden aikana. Hitaasti lähti kilot.
Sen jälkeen olen kokeillut kaiken maailman dieettejä, jotta saisi itsetunnon kohotettua. Mikään ei ole tuonut tarpeeksi tuloksia, että olisin tarpeeksi itselleni. En haluaisi olla mikään äärettömän fitness-runkoinen, mutta olen halunnut aina kiinteytystä. Vatsa jäi raskauden jälkeen. Ryhti ollut huono ym. Päätin lähteä kaverin suosittelemaan Cambridge-ohjelmaan. Ja voin kertoa, että se todella toimi! Se sai minut pitämään itsestäni huolta ja nosti itsetuntoani, kun tuli muutoksia. Ja olo on ollut pirteä. Innostus on jatkunut tähän päivään asti. On tullut tietysti välillä takapakkia, mutta nopeasti saanut itsekurin takaisin.

Kiitokset valmentajalleni Heli Pesoselle, jota ilman en olisi päässyt tähän pisteeseen!