Laihduttajat

5. Riikka Salmela

Aloitin laihduttamisen koska en ollut tyytyväinen omaan itseeni. Tuntui, että paino vaan lisääntyi koko ajan. Halusin oppia syömään terveellisesti koska ruoka on tosi tärkeä hyvinvoinnin kannalta. Halusin myös saada yleensäkin terveellisemmät elämäntavat

Viime vuoden elokuussa aloitin Cambridge Ohjelman mukaan terveellisen elämäntapa muutoksen. Puolen vuoden ajan olin laihdutuspäätöstäni harkinnut alitajunnassani. Aika siis oli laihdutuksen. Hitaasti mutta varmasti olen päässyt tavoitteeseeni. Aloittaminen oli helppoa, motivoivaa ja kilot lähtivät alaspäin. Työni yksityisyrittäjänä on aikaa vievää. Usein työ menee oman hyvinvoinnin edelle, esim. ruokailu usein unohtuu kiireen keskellä. Cambridge Ohjelman avulla olen saanut ruokarytmini säännölliseksi.

Ruokaillessani otan ajan itselleni, nauttien lautasen antimista ja syöden terveellisesti. Helppoa ei aina ole ollut ateriarytmin ylläpitämisessä. Pääsääntöisesti laihdutus on ollut helppoa. Antoisaa on se, kun tuntee kehossa ja mielessä tapahtuvan positiivisen muutoksen.

Kevyempänä on parempi olla, työssä ja arjessa jaksaa paremmin. Cambridge Ohjelman avulla laihduttaminen on tasojen avulla mielekästä. Ilman valmentajani tukea ja ymmärrystä en olisi päässyt tavoitepainooni.

Koin laihduttamisen aikana, että elämän arjen rytmiä piti muuttaa, kuitenkin hyvällä tavalla. Laihduttaminen on vaatinut sinnikkyyttä ja opettanut sen, ettei kannata luovuttaa, vaikka välillä repsahtaa.

Laihdutin aiemmin painon vartijoissa, mutta siinä ei ollut aterian korvikkeita. Tämä on paljon helpompaa, kun ei tarvitse miettiä heti oikeaa ruokaa. Aterian korvikkeet ovat helppoja ja nopeita valmistaa. On myös helpompaa pitää säännöllinen ateria rytmi.

Painon tippumisen myötä oma jaksaminen on parantunut ja olo on virkeämpi ja energisempi. Vaatteet sopivat paremmin. Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja elämän rytmittäminen on helpompaa.