Laihduttajat

4. Petteri Huhtalo

Olen pudottanut painoa jo aikaisemmin Cambridgen avulla ja silloin se onnistui helposti. Mutta palattuani vanhoihin huonoihin ruokailutapoihin, paino on noussut takaisin pikkuhiljaa.

Vuodenvaihteessa 2019 paino oli noussut yli 104 kiloon, jolloin päätin, että tähän täytyy tulla muutos. Yritin ensin itse pudottaa painoa, mutta omin avuin eli liikuntaa lisäämällä ja syömällä hieman vähemmän, paino tippui vain muutaman kilon.

Olin nähnyt Cambridgen mainoksen ja etsin valmentajan yhteystiedot Torniosta. Puhuin asiasta vaimoni kanssa ja houkuttelin myös hänet tähän ohjelmaan. Otin yhteyttä valmentaja Tiina Mikkolaan ja sovin ajan ensimmäiseen tapaamiseen.

Aloitin ohjelman 23.1.2019. Tuolloin painoni oli 101,4 kg ja BMI 30,6. Aluksi lähdin 1-tasolta, mutta se ei sopinutkaan minulle, ja paino alkoi junnaamaan ensimmäisen viikon jälkeen. Valmentajani muutti tason 1+:aan, jonka jälkeen painoni alkoikin putoamaan tasaisesti. Tämän jälkeen olen edennyt taso-ohjelmaa, ja tällä hetkellä olen tasolla 4, paino tippuu edelleen.

Paino on tällä hetkellä noin 79kg, pudotusta on tapahtunut 22kg neljän kuukauden aikana. Siirtyminen viimeiseen laihdutusvaiheeseen ja painonhallintatasolle tapahtuu kuukauden sisään.

 Vireystilani ja jaksamiseni ovat nousseet samaa tahtia painon putoamisen kanssa, samoin lenkit koiran kanssa ovat pidentyneet. Lisäksi aiemmin vaivanneet selkäkivut ovat vähentyneet. Verenpainelääkitystä on kevennetty, ja todennäköisesti voin luopua lääkityksestä kokonaan. Laihtuminen on sujunut tosi helposti.

Nyt täytyy vain enää harjoitella pysymään terveellisissä ruokailutavoissa, ja jos repsahduksia tulee, niin palata mahdollisimman pian takaisin ruotuun.