Laihduttajat

4. Minna Kuoppala

APUA! Tyttären häät tulossa! Mitä laitan päälleni?! Tässä kropassa ei näytä mikään miltään. Tarttis tehä jotain, mutta mitä?! 3-5 kiloa saatava pois, liian vähän aikaa, kerkeänkö? Mikä avuks?CAMBRIDGE! Siinä se, ihmeitä tekevä Cambridge!

Cambridgestä olin kuullut jo muutama vuosi aikaisemmin ja nähnyt mitä se on saanut aikaan hyvälle ystävälleni. Soitto hänelle ja kyselyrumba käyntiin. Lopuksi pyysin yhteystiedot hänen valmentajalleen.

7.7 2015 klo 9 oli ensimmäinen käyntini Cambridge valmentaja Janen luona. Tulokset tuolloin olivat 63.3 kg, 164 cm, bmi 23.5, R% 38, L% 24.6 viskeraali 6. Teimme sotasuunnitelman kilojen karistukseen. Viikko per taso, sillä mennään.

Häihin mennessä, kuukausi aloituksesta, olin pudottanut 6.3 kiloa ja sain pukea aivan mielettömän ihanan mekon päälleni.

Janella kävin viimeisen kerran 22.3.2016 ja puntari näytti 54.1 kg, bmi 20.1, R% 29.3, L% 27.6 ja viskeraali 4. 

Toukokuussa 2019 päätin käydä valmentajalla puntarissa, että miltä lukemat näyttää. Lähin valmentaja löytyi ja aivan ihana, mahtava Jaana Jauhiainen. 5.5.2019 puntari näytti 53.6 kg, R% 28.5, L% 28, viskeraali 4 ja bmi 19.9. Hyvin oli lukemat pysyneet! Päätimme, että teen kevät freesauksen, kävin tasoja läpi kolmesta päivästä viikkoon. Hyvää teki, suosittelen.

Nyt tuosta ensimmäisestä käynnistä valmentajan luona tuli heinäkuussa 5 vuotta. Paino on pysynyt samoissa lukemissa 52.8 - 53.3 kg. Olo on mitä mahtavin, mieli on korkealla, mistään ei purista, helpompi olla ja liikkua.

Painonhallinta on ollut helppoa. Pitää vaan muistaa pysyä lautasmallissa. Syön ihan normi ruokaa, myös roskaruokaa silloin tällöin, käyn bilettämässä, elän normi elämää. Välillä voi repsahtaa, mutta ei maailma siihen kaadu. Ei muuta kuin niskasta kiinni ja seuraavana päivänä taas ruotuun. Elämä on! 

Oma halu ylläpitää painoa on se kaikista tärkein pointti.

Ja sydämelliset kiitokset mun coachille Jaanalle, you are number one, kiitos.