Laihduttajat

7. Rami Kujanpää

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Laihdutin syksyllä 2016 kymmenisen kiloa. Lähdin mukaan laihdutukseen, kun olin voittanut radiokanavan kilpailussa muutaman viikon testilaihdutuksen. Jatkoin laihdutusta sen jälkeenkin ja paino on pysynyt normaalina syyskuusta 2016 alkaen.  

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Ohjelmalla laihduttaminen ja painonhallinta on helppoa ja selkeää.

Jos olet laihduttanut aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

Ohjelmassa on oma valmentaja sinua varten.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Käytän syödessäni pientä lautasta. On nimittäin niin, että pienemmältä lautaselta tulee syötyä vähemmän. Kaiken kaikkiaan mietin paljon enemmän, mitä suuhuni laitan. Pyrin myös liikkumaan aina, kun mahdollista. Mm. Kesäisin poljen työmatkat pyörällä.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Jouduin taistelemaa napostelun kanssa vielä kaksi vuotta laihdutuksen jälkeenkin. On ollut hyödyllistä, että valmennus on jatkunut myös laihdutuksen jälkeen, sillä napostelutaipumus tylsyyden/tekemättömyyden tullessa on vasta hiljakkoin jäänyt pois. Olen ollut myös esimerkiksi 100-päivää tipattomalla. Myöskään leipälaatikko ei kutsu enää samalla tavalla. Olen myös jatkanut yhden Cambridgen syömistä työpäivinä aina näihin päiviin asti

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Jossain kohtaa paino alkaa hieman nousemaan, mutta sain ohjelman avulla sen taas laskemaan. Jotkin asiat vaativat pidemmän ajan, jotta niistä tulee tapoja.

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi

Kerron kaikille avoimesti Cambridge Ohjelmasta. Uskonkin sen olevan yksi avain onnistumiseeni.