Laihduttajat

Anniina Stenudd

Olen ollut ylipainoinen yläasteajoista lähtien. Olen ollut epävarma ja tyytymätön omaan vartaloon. En ole halunnut katsoa edes peilistä itseäni. Päätin aloittaa laihdutuksen, kun näin oman kuvan eräistä juhlista. Yritin ensin omin avuin laihduttaa, vaikka sitä oli jo monta kertaa yritetty ja joka kerta olin epäonnistunut. Eräs ystäväni oli alkamassa Cambridge-ohjelmalle ja hetken juteltuani hänen kanssaan, päätin myös aloittaa. Soitin valmentajalleni Tiinalle ja pääsin mukaan.

Aluksi mielessä oli vain se, että paino putoaa. En osannut odottaa kaikkea sitä mitä sain. Laihdutuksen myötä sain paljon hyvää oloa ja energiaa sekä positiivisemman ajattelutavan. Elämä näyttää valoisemmalta kevyempänä.

Olen sitä mieltä, että Cambridge-ohjelma oli minulle paras tapa pudottaa painoa. Ensimmäisellä tasolla oleminen oli kaikista helpointa, kun tiesi että sai syödä ainoastaan kolme pirtelöä päivässä. Minulle oli aluksi haastavaa, kun piti pysyä säännöllisessä ateriarytmissä ja napostelu aterioiden välissä piti loppua. Seuraaville tasoille siirtyminen oli palkitsevaa, kun vähitellen lisättiin kaloreita päivään. Tsemppasin itseäni ajattelemalla, että mikään ruoka/herkku ei ole ylipainon arvoista.

Kokonaisuudessaan laihdutusprosessi oli paljon helpompi, kun olin ajatellut. Opin myös siihen, että aina ei tarvitse syödä, vaikka ruokaa olisikin nenän edessä.

Tavoitepainoon pääseminen kesti n.10 viikkoa. Välissä oli lipsumisia, mutta valmentajani avulla niistäkin selvittiin ja päästiin takaisin ruotuun. Olen onnistunut pitämään painoni samoissa lukemissa painonpudotuksen jälkeen. 

Valmentaja oli tosi iso osa laihdutusprosessia. Tuskin olisin onnistunut painonpudotuksessa ilman valmentajaa. Joka tapaamisella sai uutta potkua ja energiaa jatkaa. Olen valmentajani ansiosta saanut ja omaksunut uudet, terveelliset elämäntavat.

Suosittelen Cambridge-ohjelmaa kaikille, joilla on tavoitteena pudottaa painoa. Valmentaja auttaa ja kannustaa sinua pääsemään tavoitepainoon.