Laihduttajat

Heidi Uusitalo

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

En tykännyt peilikuvastani. En pitänyt itseäni hyvännäköisenä. Halusin kohottaa itsetuntoani. Verenpaine oli korkealla. Halusin sen saada normaaliksi. Vaikka harrastin kahvakuulaa ja lenkkeilin paljon paino ei laskenut koska ruokavalioni oli huono. Siihen Tarvitsin muutosta. Olin aina väsynyt ja laiska.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Tämä on kokonaisuudessaan ollut mukava kokemus. Yhtään en kadu että aloitin Cambridge ohjelman. Ruuat on tosi hyviä...etenkin patukat joista paras on suklaa ja toffee.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

Yritin laihduttaa liikunnan avulla mutta ruokavalioni oli väärä joten en laihtunut. Muita dieettejä en ole kokeillut koskaan.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Ulkonäköni on muuttunut ja sen on huomannut moni muukin ja ovat olleet musta ylpeitä. Mun itsetuntoni on kohentunut huomattavasti. Mahdun pienempiin vaatteisiin. Verenpaine on normaali. Lääkitystä on laskettu 5 mg:aa 10 mg:sta (Cardace). Ja labra-arvoni on hyvällä tasolla. Oon aamulla virkeä kun saan öisin paremmin nukuttua  ja jaksan töissä paremmin ja muutenkin päivisin touhuilla.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Osaan syödä paremmin ja terveellisemmin. Ei tee mieli herkkuja. On mukavaa kun kehutaan mun muuttunutta ulkonäköä ja olemusta. Tulee ylpeä olo siitä.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Yllätyin kuinka äkkiä loppui mieliteot karkkeja, sipsejä, grilliruokia ym. kohtaan. Enkä oo alkoholia juonut yli kahteen kuukauteen. Ennen tuli otettua saunaolut ja vapaina viikonloppuina drinkki jos toinenkin. Yhtään ei oo tehnyt mieli.

Muuta lisättävää:

Aion pitää huolen siitä että painoni pysyy kurissa jatkossakin. Syön terveellisesti sopivan kokoisia annoksia. Pitää säännölliset ruokailuajat. En sorru ylimääräisiin välipaloihin enkä herkkuihin.