Laihduttajat

Johanna Närhi

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?
"Näin itsestäni videon, jossa laulan bändini kanssa. En tajunnutkaan, miten ylipainoiseksi olin tullut! Lisäksi mietin, että haluan elää pitkään ja terveelliseksi, eikä ylipaino todellakaan auta siinä. Näin myös ystäväni pitkästä aikaa - hän oli tuolloin laihtunut -23 kg Cambridgen ja Marjan avulla, ja näytti upealta! Päätin, että minäkin haluan!

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?
"Yllättävän helppona, ateriakorvikkeet ovat niin hyviä ja pitävät nälkää, että oli helpompaa kuin mitä kuvittelin. Toki pari kertaa koin että olin "jumissa" painonpudotuksen kanssa, mutta Marjan tuella pääsin taas raiteille."

Jos olet laihdutttanut aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

"Ymmärsin, että minulle 5 säännöllistä ateriaa päivässä on kaiken A ja O. Valmentajan tuki on ollut kullanarvoista, en olisi pystynyt tähän yksin!"

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?
"Näytän nuoremmalta, vaatetyyli muuttui sen näköiseksi kuin tunnen itseni, ei enää telttaostoksille! Olo on terve ja energinen ja jaksan juosta, kuntoilla ja olen paremmassa kunnossa kuin koskaan."

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?
"Säännölliset ateriarytmit ovat osa arkea, aterioita ei jää välistä. Kun herkuttelen, teen sen hyvällä omallatunnolla eikä ajatuksella "minun ei pitäisi". Juhlasyömisen ja arkisyömisen välillä on ero, eikä rankan työpäivän jälkeen pikaruoka ole enää mikään ratkaisu. Sitäpaitsi siitä ei edes tule hyvä olo."

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

"Perheen viikonloppureissun aikana olin luvannut itselleni että saan herkutella joka päivä, sillä seurauksella että vatsa tuli kipeäksi, turposi kuin ilmapallo, ja kun pääsimme kotiin, halusin kaurapuuroa marjoilla ja raejuustolla...."

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi

"Minulle Cambridge-patukka/patukat sekä lämmin kaurapuuro marjoilla ja raejuustolla ovat olleet jokapäiväisen ruokavalion perustana. Sen lisäksi olen kuin itsestään vähentänyt punaisen lihan syömistä koska huomasin että siitä tulee tunkkainen olo. Koko perhe syö nyt enimmäkseen kasvisruokaa, ja sitten herkutellaan Kotipizzalla tai Burger Kingillä silloin tällöin! Ei ole "sit kun olen tavoitepainossa saan syödä mitä vaan"-elämää, vaan koko matkan ajan täytyy joskus herkutella, opetti Marja!"

Muuta lisättävää: "Marjalle iso kiitos, vielä on runsaan kilon verran tavoitepainoon, mutta yhdessä päästään siihen!"