Laihduttajat

Kaisa Kopsa

Olen taistellut painoni kanssa suurimman osan elämästäni vaikka olen harrastanut liikuntaakin. Suurimpana motivoijana Cambridge ohjelmaan lähdössä oli toisen lonkkani nivelrikko ja siihen liittyvät varoittavat kivuntunteet. Tämän lisäksi tarvittiin vielä Cambridge ohjelmasta kertoneen intoa uhkuvan ystäväni sysäisy ja yhdessä valmentajan luo lähteminen ja aloittaminen.

Laihtuminen oli yllättävän helppoa Cambridge ohjelmalla. Olin aiemmin muutaman kerran onnistunut pudottamaan painoa Painonvartijoiden avulla. Näiden kertojen jälkeen en käynyt seurannassa ja ennen pitkää paino tuli takaisin. Tykkäsin Cambridge ohjelman joustavuudesta. Pystyin vaikuttamaan siihen kuinka usein tapasin valmentajaani. Oli myös mahdollista tavata valmentaja yksin, kaverin kanssa tai ryhmässä. Pystyin valitsemaan elämäntilanteeseeni sopivan laihdutustason. Myös tieto siitä että aina olisi mahdollista soittaa valmentajalle varmasti auttoi. Ohjelmassa on iso valikoima tuotteita. Minä tykkäsin melkein kaikista. Koen että pystyin myös herkuttelemaan esimerkiksi patukoilla. Ohjelmassa ei tarvinnut olla nälässä. Opin syömään marjoja ohjelmassa. Oli kiva kun vihannesten syöntiä saattoi vähentää kun söi marjoja. Opin asioita terveellisestä ruokavaliosta. Oli esimerkiksi silmiä aukaiseva kokemus tällaiselle herkkusuulle laskea paljonko sokeripaloissa mitattuna syömissäni herkuissa on sokeria.

Oli ihana huomata kun olin laihtunut jo jonkin verran että pyöräily tuntui kevyemmälta. Samoin kahvakuulailu ja jopa inhoamani lankutusliike siinä. Tietysti oli kiva huomata että housujen vyötäröt muuttuivat löysemmiksi ja on eri mukavaa sovitella vaatteita päälle laihempana. Lonkkavaivaan liittyvät vähäiset kivuntunteetkin ovat vähentyneet entisestään. Minulla oli tarkoitus aloittaa säännöllinen kuntosaliharjoittelu Cambridge ohjelman aloituksen myötä mutta se jäi. Yllätyin että rasvaprosentti laski reilusti ilman kuntosaliharjoittelua Cambridge ohjelman avulla.

Koen olevani vielä raakile painonhallinnassa. Jokainen joka on joskus pudottanut painoa tietää että suurin haaste on siinä että saa pidettyä pudotetun painon pois. Kuitenkin paino pitää ensin pudottaa ja sen etapin olen saavuttanut. Tällä kertaa aion käydä seurannassa niin että saan laihdutustuloksen pysymään.

Tule rohkeasti mukaan Cambridge ohjelmaan. Sinun ei tarvitse onnistua yksin painonpudotuksessa