Laihduttajat

Kreetta Ahlqvist

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?
Olin tyytymätön omaan ulkonäkööni ja häpesin sitä, etten pystynyt hillitsemään syömistäni. Mikään vaate ei näyttänyt hyvältä päälläni. Kuvittelin, kuinka ihmiset näkevät laiskuuteni ja saamattomuuteni.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen? 
Se oli erittäin helppoa ja toimivaa. Parasta oli olla alhaisilla tasoilla, jolloin syömistä ei tarvinnut ajatella, ruokavalintoja ei tarvinnut itse tehdä vaan ohjelma oli laadittu valmiiksi. Se helpotti valintojen tuskaa alussa.

Jos olet laihduttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista? 
Olen laihduttanut aiemmin noin 10 kiloa fitness-tyyppisellä dieetillä, eli syönyt rahkaa, kanaa, kananmunaa ja kasviksia. Sillä dieetillä minulla oli jatkuvasti nälkä ja mielitekoja, mutta sekin oli ihan toimiva keino - kunnes ei enää ollut. Viimeiset kilot istuivat tiukassa, vaikka olisin syönyt herneen päivässä. Ystäväni olivat onnistuneet Cambridgen avulla, joten päätin kokeilla sitä viimeisenä keinona.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi? 
Olen itsevarmempi ja onnellisempi.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen? 
Voin pukea mitä tahansa, näytän hyvältä kaikissa vaatteissa. Minun ei tarvitse hävetä itseäni.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa? 
Yllättävää oli minusta se, että moni lähipiirissä suhtautui laihdutukseeni kielteisesti. Kuulin monesti varmaan ihan hyvää tarkoittavia kommentteja, kuten: "Sinähän olet jo hoikka, miksi vielä laihdutat". Aloittaessani olin painoindeksin mukaan normaalipainoisen ja lievästi ylipainoisen rajalla. Ihmisten asenne tuntui olevan, että vain reilusti ylipainoiset saavat laihduttaa. Minusta kuitenkin jokaisen kannattaa hankkia itselleen semmoinen kroppa, jossa on tyytyväinen itseensä ja voi hyvin