Laihduttajat

Mari Koivunen

Päätin pystyä siihen. Minulla oli vähän selkävaivoja, ja alkoi ärsyttää, kun paino ei lähtenyt alaspäin, vaikka paljon liikuinkin. Tuli oivallus siitä, että pelkästään liikkumalla paino ei putoa. Halusin pystyä parempiin suorituksiin ja saada lisää energiaa. Lasten tekeminen ei ollut sopinut minulle – kaikki, mikä kertyi raskausaikana, jäi, ja vaativan lapsen myötä painoa kertyi vielä lisää.

Se oli yllättävän helppoa. Alussa parina päivänä vilutti ja treeni oli takkuista, mutta muuten kaikki lähti varsin helposti liikkeelle. En kokenut mitään pahempia ongelmia koko aikana, ellei lasketa ummetusta ennen tasoa 3. Kasvisten syönti helpotti sitäkin sitten.

En ollut oikeastaan laihduttanut aiemmin; pyrin välttelemään vaakaa.

On mahtavaa pystyä tekemään venytyksiä, joihin ei aiemmin ollut pystynyt ylimääräisen mahan takia. Voimaa on tullut paljon lisää, samoin energiaa. Hullua on, että itse ei tunnista itsessään suuria muutoksia, vaikka koko on pienentynyt monta numeroa. Peilistä tuntuu vieläkin katsovan sama pallero. Vanhoja kuvia katsellessa huomaa kyllä eron, ja voin vain ihmetellä, että en aiemmin saanut tehtyä tätä muutosta. Kai se vain vaati oman kypsyttelynsä tämäkin, joten siihen oli sitten niin valmis, että se oli helppoa. Selkävaivat jäivät, samaten muun muassa kuorsaus, mikä ärsytti itseäni suunnattomasti.

Unenlaatu on parempaa. On hauskaa huomata, miten jotkut eivät meinaa tunnistaa lainkaan. Elämänlaatu on parantunut, ja on ihan kiva välillä katsoa itseään peilistäkin ihan konkreettisesti. Peiliin katsomisen paikka on oikeasti välillä tarpeen. Liikun edelleen paljon, mutta esimerkiksi se, että jaksaa oikeasti juosta pitemmän matkan, on mahtavaa.

Odotin oikeastaan vain sitä, että saan aikaan konkreettisia muutoksia niin elämäntapoihin, kuntoon ja ulkonäköön. Ehkä muutoksen nopeus yllätti – Cambridgen kautta tulokset tulivat nopeammin näkyviin. Aloitin urakan itse laihduttamalla ensin viisi kiloa kuudessa viikossa, ja seuraavat 10 tipahtivat oikeastaan kahdessa kuukaudessa Merjan avulla. Kokonaisurakkana oli 20 kiloa, ja se kyllä näkyy ja tuntuu.

Valmentajan lausahdus: Mari on hallinnut painoaan nyt laihdutuksen jälkeen jo yli puoli vuotta!!