Laihduttajat

Mervi Kurikkala

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Paino oli päässyt nousemaan viimeisen vuoden aikana liikaa. Vaatteet alkoi kiristää, väsytti, ei jaksanut harrastaa liikuntaa kuten ennen. Syöminen oli epäsäännöllistä ja ennen kaikkea epäterveellistä.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?Cambridge laihdutus on motivoivaa, koska alussa tulee hyvin tuloksia. Valmentaja on ehdoton, joka jaksaa tsempata, vaikka itse olisi jo luovuttamisen partaalla.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?Cambridgessa aloitetaan pussikuurilla ja siirrytään vähitellen oikeaan ruokaan lautasmallin mukaan. Valmentaja on tukena laihdutuksessa.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?
Mielenkiinto liikuntaan herännyt uudelleen. Ruokailu on säännöllistä ja monipuolista lautasmallin mukaan. Olo on paljon virkeämpi ja mielialakin on parempi. Herkuttelu on hallittua.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?
Kiinnitän paljon enemmän huomiota siihen mitä syön, paljonko syön ja milloin syön. Nautin jälleen liikunnasta. Vaatteet näyttää päällä paremmilta. Mieliala on parempi.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?
Laihduttaminen voi olla myös mukavaa, eikä todellakaan tarvitse nähdä nälkää tulosten saavuttamiseksi.

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi
Olen laihduttanut monta kertaa ja aina kilot ovat tulleet takaisin, toisinaan monin kertaisena. Itselleni laihduttaminen on ollut aina melko helppoa, mutta painon pitäminen hallinnassa taas ei. Suurin heikkouteni on aina ollut salaa herkuttelu ajatuksena, että herkuthan ei lihota, jos niitä syö salaa ettei kukaan näe. Kyllähän ihminen tietää mikä lihottaa ja mikä ei, mutta itselleen on helppo valehdella. Cambridge ohjelma on helppo ja tehokas laihdutusmuoto. Siinä saa helposti tuloksia. Itsetunto kohenee, kun kilot vähenee ja jano saavuttaa tavoitteet kasvaa ohjelman edetessä. Valmentajan tuki auttaa myös tavotteiden saavuttamisessa ja painon hallinnassa. Repsahduksista ei moitita, vaan kannustetaan pääsemään niistä yli ja jatkamaan "oikealla tiellä".

Tähän astisista pudotetuista kiloista annan kiitokseni Outille, omalle valmentajalleni.