Laihduttajat

Tanja Bäckman

Aloitin laihduttamaan, koska terveydelliset syyt alkoivat vaivata, verenpaine oli pilvissä ja olo ei ollut enää hyvä, liikkuminenkin hengästytti, siis pelkkä normaalisti kävelykin. Peilin edessä näky ei enää ollut niinkään kaunis ja se ahdisti sekä vaatteet päällä eivät tuntuneet hyviltä oikein mikään. Vaatekoko alkoi nousta uhkaavasti. En enää voinut jatkaa elämääni tällä tavoin välittämättä mitä suuhuni laitan.

Viimeisin "niitti" oli, kun kaupassa käydessäni minulta kysyttiin, että onko teille tulossa perheenlisäystä, kun on noin iso maha, mietin hetken, että mitä tuohon nyt sanoisin, sanoinkin sitten, että ei tämä ole, kun sitä läskiä itseään ja menihän kaveri hiljaiseksi ja minä pakenin
paikalta. Hah! Ajattelin, että tähän on saatava muutos pian. Olen elämäni aikana "jojo" laihduttanut aika monesti ja aina ne tulee ne kilot takaisin. Painonvartioilla sain pudotettua 10kg, jotka sitten palasivat raskauden ja huonojen ruokatottumusten takia takaisin nekin.

Annoskoot laihduttamisen myötä alkoivat siis pienentyä, nuo herkut jäivät, tilalle tulivat vihannekset/kasvikset, hedelmät ja marjat ja muu terveellinen. Ja hups, huomasinkin, että nämähän ovatkin yllättävän hyviä. Olotila on ollut laihdutuksen myötä heti parempi, verenpaine normalisoitui aika piankin, väsymys laantui, jaksoi jopa taas liikkua normaalisti, ilman hengästymistä. Juoksuharrastuksenkin olen aloittanut, kuntokin on aika lailla normaali. Vaatekoon pieneneminen yllätti ja ilahdutti positiivisesti, kun en ikinä kuuna päivänä olisi enää uskonut näin pienten vaatteiden, saatikka farkkujen menevät päälleni. Jipii!!Peilailen nykyään hyvillä mielin itseäni ja ajattelen, että Vau, hyvä minä!!

Syön terveellisemmin, lautasmallin mukaan ja olen tarkempi kauppareissuilla. Ne pienet präntit luen nyt useammin pakettien kyljistä. Toki kaikkia herkkujakaan en ole kieltänyt, mutta maltti on valttia niiden kanssa. Laihtuessani olen saanut paljon kehuja ihmisiltä.

Olen siis ollut tositosi tyytyväinen Cambridgeen ja suosittelen sitä siis lämmöllä ihan kaikille, jotka miettivät ja painivat niiden ylikilojen kanssa. On niin ihanaa olla normaalipainoinen!! Aivan siis sikasiistiä! Nyt on vaan niin hyvä olla ja tästä on hyvä jatkaa sitä terveellistä
elämäntapaa. Iso kiitos Cambridge ja omat valmentajani Outi Kolehmainen!