Laihduttajat

Wiki Wikström

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen? Pikkuhiljaa kerääntyneet kilot alkoivat ärsyttää. Yrittäjäksi ryhtymisen jälkeen urheilemiset ovat tipahtaneet minimiin ja se näkyi vartalossa. Ei oikein jaksanut edes ajatella urheilua pitkien päivien jälkeen. Vaikka salaisesti siitä unelmoikin niin aika ei vaan kerta kaikkiaan riittänyt. Satuun tutustuttuani päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä itselleni muutoksen, jota halusin.

Millaisena koit Cambridgelaihdutuksen? Oli erittäin hyvä, että tapasin valmentajani viikottain. Sain purkaa tuskat ja onnistumiset ja aina oli positiivinen mieli jatkaa eteenpäin. Tuki ja kannustus oli matkan aikana erittäin tärkeää! Joka tapaamisella tuli hyvä mieli kun viisari näytti hiukan vähemmän. Samalla ymmärsi, että laihtuminen ei ole hetkellistä painonpudotusta vaan se on muutos elämäntavoissa. Oikea määrä hyvää ja terveellistä ruokaa yhdistettynä liikuntaan tuo kauaskantoisia tuloksia.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi? Olen oppinut syömään oikein ja riittävästi. Makeanhimoni on kadonnut kokonaan, ei tee mieli mitään makeaa ja pystyn kieltäytymään niistä kohteliaasti.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen? Olen paljon energisempi, mahdun aiempiin vaatteisiini ja olen sinut kroppani kanssa. Aiemmin minua häiritsi roikkuva maha ja pulleat posket. Nyt olen itsevarmempi. Työssäni kohtaan paljon ihmisiä, joten tämä on erittäin hyvä muutos parempaan, kevyempään ja pirteämpään minuun.

Tapahtuiko laihdutuksenaikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa? Oli hämmästyttävän helppoa tottua ruokarytmiin ja annoskokoihin. Päätös viedä tämä tavoite maaliin oli mukana kaikissa tilanteissa. Muutamat juhlat ja illanistujaiset oli matkan aikana ja niissä oli helppo noudattaa sääntöjä muiden huomaamatta.

Olen aimminkin pudottanut rajusti painoa ja se on hiipinyt salakavalasti ajan myötä takaisin. Cambridgen tasot on hyviä kannustimia pysyvän painonhallinnan saavuttamiseen. Hyvän valmentajan kannustaessa ja ohjatessa saa apua omiin epäilyihin ja tsemppiä oivalluksiin. Yksin laihduttaminen ei ole samanlaista, jollekin pitää olla tilivelvoillinen ja se ei voi olla minä itse.

Kiitos, Satu Karjalainen!