Laihduttajat

Anu Savolainen

Marraskuussa 2015 sain sydäninfarktin ja piti alkaa laittamaan elämää vähän uuteen järjestykseen. Olin jo valmiiksi lievästi ylipainoinen ja ajattelin omatoimisesti lähteä sitä tiputtamaan. Kävi toisinpäin. Kesään mennessä painoa olikin tullut lisää. Poikani alkoi puhumaan, että lähde kokeilemaan Cambridge Ohjelmaa, mutta en heti innostunut. Sitten aloin tutustumaan netin kautta Ohjelmaan ja huomasin, että omalla kylällä on mahdollista aloittaa. Päätin, että aamulla soitan aloitusajan itselleni.

Sairauteni vuoksi en pystynyt aloittamaan tasoilta 1 ja 2 tasoilta vaan aloitin tasolta 3. Tasoa 3 tein reilut 2 kuukautta. Ensimmäiset kaksi viikkoa olivat hankalat, koska nälkä oli kova. Mutta sen jälkeen alkoi helpottaa. Suurempia ongelmia ei ollut ja laihduttaminen tuntui yllättävän helpolta.

Valmentaja on tärkeä Cambridge Ohjelmassa. Häneltä olen saanut neuvoja ja kannustusta. Valmennus ja säännöllinen seuranta olivat laihdutukselleni todella tärkeitä! 

Olen oppinut syömään säännöllisesti ja katsomaan mitä suuhuni panen. Lisäksi olen oppinut juomaan vettä. Painon putoamisen myötä liikkuminen helpottunut ja jaksaminen parantunut ja unen laatu parantunut.

Nukut paremmin, liikkuminen helpompaa ja jaksaa liikkua, yleinen väsymys (esim. päivällä) on jäänyt pois.

Yllätys oli se, että sain syödä kunnolla ja paino tippui silti nopeasti.

Cambridge ruoat ovat hyvän makuisia. Omena-Kaneli Puuro ehdoton suosikki.