Laihduttajat

Eija Astikainen

Laihdutukseni alkoi tammikuussa 2016, olin kyllästynyt väsyneeseen ja vetelään minääni. Ystävättären kanssa teimme kumpikin omalla tahollamme päätöksen olotilan parantamiseksi. Minä tarvitsin valvojaa ja ohjausta kaikessa ruokailuun ja liikkumiseen liittyvässä. Kun sitten Cambridgen Onnistumistarinat sattuivat julkisuudesta tunnettujen henkilöiden tarinoina silmiini kaikenlaisista julkaisuista. Niin päätin kokeilla, josko tästä olisi minullekin apua.

Otin yhteyttä alueeni ohjaajaan Veijo Sillanpäähän ja niin matkani alkoi tammikuussa 2016, vaakan näyttäessä 83,4kg.

Paastolla aloitin ja vähän kyllä kauhistutti, pystynkö syömään pussiruokia? Mutta hyvin sain itseni tsempattu ja päättäväisenä suoriuduin alkuun. Monenlaisia mielitekoa ja paljon tahdonlujuutta sekä ohjausta on vaatinut tämä matka, joka jatkuu vielä seuranta käynneillä. 
Iso KIITOS Veijolle ja Maaritille joka myös on ollut apuna tässä projektissa.

Paljon jouduin ja joudun edelleen omaa ruokailuani kontrolloimaan ja ottamaan vaakan käyttöön punnitessani ruoka-annoksia sekä lautasmallin sisäistäminen vaatii harjoittelua edelleen!

Liikunnan otin osaksi ohjelmaa vähitellen, kun paino putosi. Liikkumiseni on ollut lähinnä sauvakävelyä ja muuta arkiliikuntaa. Liikun nykyisin noin 4-6kertaa vk 1-1,5h lenkkejä.

Nyt 7kk jälkeen painan 60,2kg ja olo on energinen ja jaksan kaikenlaista puuhata. Lähihoitajan työkin on huomattavasti kevyempää.