Laihduttajat

Marja Lehtimäki

Olen koko ikäni ollut ylipainoinen. Murrosikäisenä, ja siitä aina muutamien vuosien välein, olen aina innostunut laihduttamisesta ja onnistunutkin siinä itsenäisesti/Painonvartijoiden avulla/Xtravaganza-ohjelman avulla, mutta aina on paino hiipunut takaisin korkojen kera.

Viimeisten 8 vuoden aikana kerta kaikkiaan lässähdin koko painonpudotuksen kanssa tai oikeammin se oli koko ajan mielessä ja päällä, mutta mitenkään se ei onnistunut. Yritin laskea vanhojen ohjeiden mukaan Painonvartijoiden pisteitä, laskin kaloreita, yritin seurata diabeetikkojen ruokaohjeita ja vaikka mitä. Maanantaina alkoi laihdutus ja perjantaihin se aina sitten loppui. Pizza, kebabit ja siideri maistuivat aina viikonloppuina niin hyviltä.

Olen ainakin n. 30 vuotta potenut pahoja niska- ja selkävaivoja ja varmaan nuo kipuilutkin ovat olleet yksi syy siihen lohtusyömiseen.

Nyt kuitenkin kun ikä alkoi lähestyä 54 vuotta, tuli koko ajan vaan suuremmaksi ja suuremmaksi päässä se ajatus, että jotain on tehtävä, kun paino vaan lisääntyy ja lisääntyy. Yhden sysäyksen antoi myös vuosi aikaa syntynyt lapsenlapseni. Haluan olla paremmassa kunnossa, että jaksan hoitaa häntä ja  leikkiä hänen kanssaan.

Olen myös pitkään toivonut pääsyä rintojen pienennysleikkaukseen noiden pahojen niskavaivojeni vuoksi, mutta se evättiin minulta liian ison ylipainon vuoksi.

Työkaverini oli aloittanut laihduttamisen Cambridgessä ja haikeudella seurasin vierestä hänen kilojensa tippumista. Yksi päivä sitten tuli mittani täyteen ja päätin, että nyt lähden myös Cambridgeen.

Aloitin 4.7.2017 ja täällä ollaan edelleen. Kiloja on tähän mennessä tippunut 17,6 kg ja samanmoinen rupeama on vielä edessä. Enemmänkin varmaan olisi tippunut, mutta syksyinen, pitkittynyt flunssa on vähän saanut fiilistä apeaksi. Mutta luovuttanut en silti ole, vaan nyt taas täysillä eteenpäin.

Malla on ollut mukava ohjaaja, ei tuppaa, tyrkytä eikä moiti. Antaa hyviä ohjeita ja kannustaa. Iloitsen siitä päivästä, kun otin itseäni niskasta kiinni ja päätin suunnata auton rattini kohta Loimaata ja Mallan vastaanottoa😊