Laihduttajat

Niko Keinänen

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Oma minäkuva ja sen hetkiset ruokailutottumukset sekä liikunnan puute. Liian suuri paino ja ajatus terveysriskeistä.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Ihan loistava. Ateriat maistuvat hyvältä ja soveltuvat minun elämänrytmiin täydellisesti. Valmentajan luona käynti oli antoisaa ja tsemppaavaa.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

En ole aikaisemmin laihduttanut millään ohjelmalla.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Yleiskunnon parannus, virkeys ja parempi jaksaminen, mahdollisuus aloittaa taas liikunta ja urheilu. Lisää elinvuosia. Ruokailutottumuksien uusinta ja vanhan romuttaminen.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Jaksan paljon paremmin, enkä väsy niin helposti. Elämä on laadukkaampaa sekä terveellisempää. Minä kuva ja keho on muuttunut.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Olin yllättynyt kuinka nopeasti paino alkoi tippumaan. Moni ystäväni on myös aloittanut Cambridge ohjelman nähtyäni minun tulokseni ja saavutukseni.


Elettiin kevättä 2017. Hiihtoloma Arabiemiraateissa kera ystävien oli juuri saatu päätökseen. Oli aika palata arkeen...nyt arjen peilistä katseli mies, ikää reilut 40++. Perheeseen kuului lisäksi ihana vaimo, ihana lapsi, työ...mutta miksi tuli itsellä fiilis, että nyt mies teet itsellesi ja elämällesi jotain.... Huutoon vastasi kaveri, joka painoi reilusti ja pitkästi kolme numeroista lukua, siis minä itse. Posket pullotti, mahaa oli, hankala olla, turvotusta, hengästymistä perusaskareissa jne...normi settiä. Jotain täytyisi nyt tehdä, jotain sellaista, joka olisi radikaalia, elämäntapaa muuttavaa, pysyvää ja mikä tärkeintä minun elämääni jatkavaa sekä tulevaisuuteen satsaamista.

Ei muuta kun koneelle ja nettiin. Ystäväni oli laihduttanut Cambridge ohjelman avulla ja siitä se sitten lähti. Eikun sivuille ja aikaa varaamaan. Elettiin viikonloppua ja aika saatiin varattua jo heti seuraavalle viikolle. Aika varattiin Ailalle Ouluun. Niin sitä sitten mentiin nöyränä Ailan juttusille. Juteltiin, punnittiin, mietittiin lähtötaso ja sovittiin tavoite. Minun aloitus oli tiukka taso 1. Lähdin kotiin pussit ja patukat mukanani.

Iso mies, päivän ateriat 4 Cambridgea ja kalorit n. 800 / päivä. Ajattelin, että ei hemmetti, mihin olet Niko itsesi nyt laittanut. Mutta olen sellainen, että tarvitsen jonkun ulkopuolisen ärsykkeen ja jonkun tavoitteen, että homma alkaa toimia. Uutta tässä oli myös se että vettä pitäisi nauttia vähintään 3 litraa päivässä.

Koitti maanantai 26.3.17 ja oli uuden elämän aloituspäivä. Aamupalaksi puuroa ja kahvia. Puurosta tuli paukkuista ja makukaan ei heti hurmannut. Päivällä patukkaa, joka maistui hyvälle. Päivälliseksi spagettia ja iltapalaksi keittoa. Siinäpä päivän annokset ja tietenkin sitä vanhinta voidetta, eli vettä ja runsaasti.

Eka päivät olivat aika haastavia, keho huusi polttoainetta ja maha murisi, mutta ajattelin, että minähän en periksi anna kun olen tähän kerta lähtenyt. Kun keho saavutti ketoosi tilan, alkoi helpottaa. Aloin olla virkumpana ja pian huomasin, että työni lomassa nämä ravinnot onnistui loistavasti nauttimaan ja käyttämään. Hyvä tästä tulee. Eka viikko oli takana ja minä selvisin siitä. Oli aika toisen tapaamisen.

Tavattiin Ailan kanssa ja tehtiin mittaukset. Paino oli tippunut n. 4 kg eka viikolla. Hyvä alku siis ja olin tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa. Minua helpotti ja auttoi se, että en ollut asettanut itselleni mitään ajallista tavoitetta. Oli vain painotavoite, joka saavutettaisiin joskus. Matkani aikana kävin eri tasoja läpi ja samalla opettelin syömään oikein ja säännöllisesti. Kesällä olimme lomareissulla ja silloin paino hiukan nousi, koska olin antanut itselleni luvan hiukan lipsua. Samoin asia käytiin myös valmentajani kanssa läpi. Lomalla pyrin nauttimaan 1-2 Cambridge ateriaa päivässä. Tavoitepainon saavutin niinkin haastavaan aikaan, kuin joulun välipäivinä 2017. Loppupunnitus oli 12.1.18 Olin siis onnistunut tässä ja ylittänyt itseni!!!

Nyt tätä onnistumistarinaa kirjoittaessani on aikalailla kulunut reilu vuosi siitä, kun tähän hommaan alettiin. Mitäs vuoteen on mahtunut? Paljon! Onnistumisia, haasteita, repsahduksia ohjelman suhteen, iloa ja välillä surua mutta näin se menee. Yksi elämäni mieleenpainuvimmista ja muutoksellisista vuosista. Ihan mahtavaa. Vaatekoko on pienentynyt XXL koosta L kokoon, olen aloittanut ulkoilun jälleen ja kuntosaliharjoittelun. Nyt opettelen syömään ja elämään terveellisemmin ja käyn myös säännöllisesti valmentajaani tapaamassa.

En minä tähän suinkaan yksin olisi pystynyt. Kiitos perheelleni tuesta ja kannustuksesta sekä siitä että jaksoitte olla tukenani tämän matkan aikana. Suuren kiitoksen ansaitsee myös ihana valmentajani Aila Koljonen, joka uskoi yhdessä minun kanssani, että tähän pystytään ja onnistutaan. Kiitokset myös kaikille ystävilleni, jotka minua tsemppasivat ja tukivat.

Toivottavasti tästä tarinastani on apua monelle ja sen vuoksi sen halusinkin jakaa teille kaikille.

Tämä oli loistava matka, jota voin lämpimästi suositella ja tästä on hieno jatkaa keveämpänä kohti terveellisempää elämää ja tulevaisuutta.

Tsemppiä kaikille ja loistavaa loppuvuotta 2018!

Niko