Laihduttajat

Paula Teppola

Jatkuva kiire ja hektinen elämärytmi tuntuivat ennen laihdutusta hallitsevan arkeani. Ruokailutottumukseni olivat muuttuneet epäsäännölliseksi. Tuli kyllä syötyä terveellisestikin, mutta epäsäännöllisyys toi myös mukana karkit ja sen, että annokset kasvoivat, kun vihdoin ruuan ääreen pääsin. Kiloja kertyi ja tympääntyminen siihen, ettei tilannetta saa omin konstein hanskaan turhautti. Olin kuullut Cambridgesta ja tiesin joitakin ohjelman avulla laihtuneita. Innostuin lukemaan onnistumistarinoita ja muutaman viikon lähes päivittäisen lukemisen jälkeen päätin etsiä valmentajan itselleni.

Pudotettavaa oli 20 kg. Halusin saada tuloksia nopeasti, mutta myöskin pysyvästi. Valmentajani Sanna Tervosen kanssa teimme suunnitelman, että aloitan taso 1:ltä ja etenen kaikki tasot 4 viikkoa kutakin. Aloitin huhtikuun alkupuolella. Vaikeinta ohjelmassa on ollut ensimmäinen viikko. Minulle on ollut todella tärkeää käydä kaikki tasot läpi. Siten olen voinut vähitellen lisätä ruokavalioon normaalia terveellistä ruokaa sekä opetella säännöllistä ateriarytmiä. Cambridge tuotteet ovat turvanneet, että ravintoaineiden saanti on ollut riittävää.

Aikaisempiin laihdutusyrityksiin verrattuna Cambridge ohjelma kannustaa säännölliseen terveelliseen ruokavalioon ja painonhallintaan. Valmentajan tuki on ollut ja on edelleen tärkeä kannustajana, ohjaajana ja tukena sekä siinä että on mahdollista jatkaa tapaamisia vielä tavoitteeseen päästyäkin. Olen iloinen, että Sanna valmentajalla on myös painonhallintaryhmä jatkoon. Uskon että valmentajan ja ryhmän tuki ovat myös pysyvän tuloksen aikaansaamiseksi tärkeitä asioita. 

Minusta on hienoa, että löysin Cambridgesta keinon painonpudotukseeni ja samalla herätyksen terveellisen ruokavalion sekä säännöllisen ateriarytmin noudattamiseen. Olo on nyt parempi, mieli virkeämpi sekä niiden terveysriskien vähentämiseksi, joita ylipaino toi tullessaan. Olen tehnyt itse jotain.

Painonpudotuksen myötä olen löytänyt uusia tapoja valmistaa ja maustaa ruokia. Kokeilu ruokavaliossa on tuonut perheellekin uusia ruokia ja makuja. Mistään ei ole tarvinnut luopua. Olen löytänyt herkutteluhetkiin uusia tapoja, joista voin nauttia hyvällä omallatunnolla. Lisäksi painonpudotus on tuonut itselleni virkeyttä ja iloisuutta sekä tietysti vaateshoppailua!? Kiitos Cambridge ohjelma ja ISO KIITOS Sanna valmentajalleni!