Laihduttajat

Riitta-Liisa Tanskanen

Elettiin vuotta 2016 lokakuuta, olin pitkään miettinyt, miten pääsisin raskauskiloista/ruuhkavuosien aiheuttamista kiloistani eroon. Olin kyllästynyt tähän lihomiseen ja halusin että vaatteet näyttäisivät paremmalta päälläni ja itsetuntokin nousisi. Olin yrittänyt monella tavalla ja keinolla laihduttaa, mutta monesti motivaatio lopahti ja kilot tulivat takaisin.

Olin kuullut Cambridge Ohjelmasta ystävältäni. Kiinnostuin aiheesta ja tutustuin netissä ohjelmaan ja siihen, miten se toimii. Innostuin myös lukemaan onnistumistarinoita. Meni joitakin päiviä ja mietin asiaa, ja sitten tein päätöksen, että haluan kokeilla. Soitin valmentajalleni ja varasin ajan. Ensimmäinen käynti jännitti, mutta kun näki painon, bmi:n, rasvaprosentin, lihasmassan ja sisäelinrasvan, alkoivat hälytyskellot soida päässäni. Mietin, miten olin itseni päästänyt näin huonoon kuntoon. Valmentaja antoi hyvät ohjeet ja vinkit siihen, miten pääsisin alkuun. Mietin alussa, miten pystyn syömään vain pelkkiä ateriankorvikkeita. Se olikin kyllä alussa vaikeaa, mutta kun motivaatiota ja tahtoa löytyi, niin selvisin. Joka viikkoiset valmentajan tapaamiset olivat myös suuressa roolissa myös. Aikaa meni ja olo oli energisempi ja iloisempi. Mitä enemmän kiloja tippui, siitä enemmän motivaatio kasvoi.

Jossain vaiheessa paino jumitti ja usko meinasi loppua. Olin jo luovuttamassa, mutta sitten luin lehdestä Cambridge ryhmävalmennus ilmoituksen ja ajattelin, että se olisi käännekohta, nyt tarvitsen ryhmätukea. Soitin ja pääsin ryhmään. Sitten sain taas itsekuria ja vihdoin viimein paino alkoi pudota. Jossain vaiheessa paino jumittaa ja se on ihan yleistä monet meinaavat silloin luovuttaa, ei kannata se on hetkellistä.

Oivalsin, että Cambridge Ohjelma toimii, kun noudattaa ohjeita. Oppii syömään oikein ja noudattamaan ateriarytmiä. Taso tasolta olen käy nyt ohjelmaa lävitse, että opin syömään terveellisemin Ajattelen,että tämä on minun elämäntaparemonttini.

Nykyään jaksan paljon paremmin. Tykkään ostaa vaateita ja katsoa peliin, koska itsetuntoni on kohonnut huimasti laihdutuksen myötä. Tästä huikeasta kokemuksesta en päiväänkään vaihtaisi pois. Vaikka tämä ei ole ollut helpoin tie, mutta palkitseva ja tapahtumarikas tie, josta olen oppinut paljon uusia asioita elämäntaparemontin tueksi.

Kun suljen silmäni ja mietin tätä elämäntapamuutosta, niin olen oppinut paljon. Olen välillä lipsunut, mutta aina palanut ruotuun. Olen oppinut kuuntelemaan itseäni ja hallitsemaan mielitekoja. Olen tehnyt terveellisempiä valintoja ruoan suhteen. Olen oppinut tykkäämään vartalostani. Olen oppinut, että tämän eteen on pitänyt tehdä töitä, "maltti on valttikortti". Kokemusta ei voi luoda. Se pitää kokea.