Laihduttajat

Tanja Pahkakangas

”Maanantaina sitten aloitan terveellisen elämän..” Eipä tullut aloitettua, vaan sitä aloittamista tuli siirrettyä aina seuraavaan maanantaihin. Housut kiristi, paidat toivat esiin kaikki muhkurat ja vatsamakkarat. Tämän seurauksena vältin tyköistuvia vaatteita ja käytin mahdollisimman peittäviä vaatteita. Siskoltani kuulin Cambridgesta ja ajattelin, että nyt tai ei koskaan on aika tehdä muutos elämäntapoihin.

Otin yhteyttä Terttu Liisaan ja sain ajan seuraavalle viikolle. Jännitti, ahdisti ja pelotti mennä vieraan ihmisen luokse, joka ottaisi sinusta painon. Juuri sen, mitä olin pelännyt koko ikäni. Pelonsekaisin tuntein soitin ovikelloa ja oven avasi ihana ja pirteä Terttu Liisa. Kun tuli aika mennä puntarille ajatuksissa kävi, että jos nyt vain lähtisinkin juosten karkuun, mutta päättäväisyyteni vei voiton ja astuin puntarille. Lukemat olivat aivan järkyttäviä! Miten ihmeessä olin päästänyt itseni siihen kuntoon. Syyllisyys ja häpeä puskivat pintaan.

Aikaa kului ja paino tippui, olokin tuntui paljon paremmalta. Yllätyin siitä, kuinka helppoa painon pudotus oli! Ystäviltä ja perheeltä kuului kehuja, mikä totta kai tuntui hyvältä ja kasvatti itsetuntoa. 

Kun muutin Poriin tuli eteen uuden valmentajan etsiminen, koska olin päättänyt viedä painonpudottamisen loppuun asti. Eli saada BMI normaaliin. Varasin ajan Terhille ja taas jännitin, että mitä tämä uusi ihminen sanoo, kun hyppään puntarille. Terhi on tsempannut ja uskonut muhun, kun itse en ole sitä tehnyt ja olen ollut valmis heittämään hanskat tiskiin. En vaan koskaan niitä hanskoja heittänyt tiskiin, kiitos Terhin!

Nyt elämääni kuuluu terveellinen ruoka ja liikunta, mutta kyllä mä silti herkuttelen joskus! Painoa tippui melkein 25kg ja olen kyllä ihan tosi ylpeä siitä!