Laihduttajat

Kirsti Soilampi

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Olen aina rakastanut ruokaa ja myös ruoanlaittoa. Kun muut lukivat romaaneja, minä luin keittokirjoja. Uusien reseptien kokeilu ja "kaloreista viis"-ajattelu alkoi iän myötä näkyä ikävästi vyötäröllä. Havahduin tilanteeseen, kun ylipainon myötä sain vaivakseni 2-tyypin diabeteksen, korkean verenpaineen ja nivelvaivat.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Sain itsekseni pudotettua lähes 10 kg. Tajusin ettei nyt pelkkä laihduttaminen riitä, vaan koko elämäntapani täytyisi muuttua. Olin ennenkin laihduttanut, ja saanut sitten kilot taas takaisin. Tällä kertaa olin tosissani, halusin muutosta. Otin yhteyttä alueeni valmentajaan ja se on ollut paras päätös elämässäni. Sain selkeät ohjeet ja loistavat tuotteet mukaani ensimmäistä viikkoa varten. Koko laihdutusmatka sujui yllättävän helposti ilman näläntunnetta. Noudatin kiltisti annettuja ohjeita ja tuloksia alkoi heti syntyä, se kannusti jatkamaan.

Jos olet laihduttanut aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

Kävin viikoittain valmentajan luona, koska tiesin tarvitsevani kanssakulkijan. Opettelin koostamaan aterioita aivan uudella tavalla, kaloritietoisesti. Luin ja luen edelleen keittokirjoja, mutta reseptit ovat muuttuneet kevyempiin. Opin myös sen, että voin joskus herkutella, kunhan jokapäiväiset valinnat ovat terveellisiä.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Aloituksesta 8 kuukauden kuluttua olin tavoitteessani ja parantunut lihavuuden tuomista sairauksista ja vaivoista. Olin saanut jättää kaikki lääkkeet pois ja olin täynnä energiaa. Vankka päätös oli myös kypsynyt; kilot eivät ikinä palaa takaisin!

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Nyt olen terve, iloisempi ja tyytyväisempi. Jaksan liikkua, eikä se tuota enää kipua. Onnea on myös mennä normaaliin vaatekauppaan valitsemaan juuri niitä vaatteita, joista tykkää, eikä niitä, jotka mahtuvat päälle.  

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Halu auttaa muita laihtumaan sytytti kipinän valmentajan työstä. Nyt toimin itsekin valmentajana ja olen nauttinut siitä suunnattomasti. Koen aina onnentunteen asiakkaan onnistumisesta, voiko tämän parempaa työtä olla!

Kirsti Soilampi