Laihduttajat

Marjo Jokitalo

Se ahdistus, tuska ja ylipaino saivat minut aloittamaan laihdutukseni. Kaikki oli niin vaikeaa. Vaatteet ei sopinut, jopa kenkä puristi. Tuolille ei uskaltanut istua, kun ajatuksissa kävi "kestääkö tämä". Päätös oli sekunnissa tehty. Näin Facebookissa ilmoituksen Cambridgesta ja sillä minuutilla otin yhteyden oman kylän valmentajaan. Valmentajalla oli heti tarjota aloituskäynti ja siitä reippaan tunnin päästä olin jo Cambridgen laihduttaja.

Päivääkään en ole katunut tätä päätöstä. Cambridgella laihduttaminen on helppoa, kun uskoo ja luottaa itseen ja tietää mitä haluaa. Muistaa olla tunnollinen itselle ja valmentajalle. Helppoa siitä tekee, ettei tarvitse, kun opetella sanomaan ruualle ei, sekä syömään silmillä. Totta kai päiviä tulee vastaan, jolloin tekee kaikkea mieli, mutta niistä selviää, kun asenne on kohdallaan. "Katse eteen ja suupielet ylöspäin, saan vastoinkäymisistä voimaa"

Olen laihduttanut monia kertoja. Neljä raskautta takana ja jokaisen jälkeen yritin pudottaa painoa, seuraamalla mitä syö ja liikkumalla jopa liikaakin. Aina sain pudotettua muutaman kilon, mutta pudotus oli niin hidasta ja mielenkiinto loppui. Cambridgella minulla tuli heti eka viikolla isoja pudotuksia ja siitä motivaatio vain lisääntyi. Valmentajalla on tosi suuri merkitys laihduttamisessa. Valmentaja tsemppaa, kannustaa ja ohjeistaa. Ilman valmentajaa en olisi onnistunut. Sain valmentajasta todella suuren avun.

Laihduttamisesta on ollut todella paljon hyötyä. Liikkuminen on keventynyt ja siitä on tullut mielekästä. Vaatteiden ostaminen on helpottunut, kun mahtuu pienempiin vaatekokoihin. Laihduttamisen jälkeen aloin tuntea itteäni, kuka oikeasti olen. Aloin huomata olevan onnellinen ja se sama ihminen, kun nuoruudessa. Joka aamu herään ja muistan, olen laihtunut. Nautin elämästä, en enää ressaa niin paljon asioita ja mieli on paljon virkeämpi.

Laihdutuksen aikana minulla ei tullut mitään odottamattomia asioita. Kroppa toimi koko ajan niin kuin pitikin ja mieliala pysyi virkeänä. Pirteys vain lisääntyi, mitä enempi puntari näytti miinusta. Olen niin onnellinen, välillä tuntuu, että elän jossain ruusupellolla ja leijailen kellohame päällä ja voisin huutaa kaikille "olen onnistuja". Ihmisten kivat kommentit ja huomioimiset saa välillä kyyneleet silmiin, "tarkoittiko nuo sanat oikeasti minulle". Tästä on hyvä jatkaa painonhallintaan. Helppoa ei tule olemaan, mutta olen napannut rekeeni hyvän valmentajan, joten varmasti onnistumme. Iso Kiitos Sannalle, en voi sanoin kertoa sitä mitä olet minulle antanut ja tuonut minun elämään, mutta tiedät sen jo. On tätä onnistumista iloittu jo niin paljon yhdessä. Uskomatonta, mutta totta.

Hyvä ME, Sanna ja Minä.