Laihduttajat

Sari Ruuskanen

Väsyttää, hengästyttää, ahdistaa, puristaa ja hiki virtaa. Kaikki on hankalaa ja epämukavaa, mielikin on harmaa. Se tunne, kun ajattelet olevasi tuomittu kantamaan kilojasi koko loppuelämäsi. Musertavan lannistava tunne.

Olen koko ikäni ollut jojolaihduttaja. Pudottanut välillä painoa paljonkin, mutta aina kilot ovat tulleet takaisin, ja monesti vielä korkojen kera. Joka päivä päässä pyöri ajatus, että haluaisin muuttua, mutta urakka tuntui toivottomalta. Sivusta seurasin, kun naapurini laihdutti Cambridge Ohjelmalla hurjasti, voi kunpa minäkin pääsisin kiloistani.

Ystäväni lähti mukaan Cambridge Ohjelmaan ja kehotti minua osallistumaan uuden Valmentajan, Laura Tolvasen, FB-kisaan. Minähän en koskaan voita mitään, mutta kuinkas kävikään. Voitin ja siitä se sitten lähti!

Lähtöpainoni oli 114 kg. Ensimmäiset viikot olivat haasteellisia mutta painon nopea putoaminen motivoi jatkamaan. Vauhtiin päästyäni laihdutus sujui helposti ja painoni lasku tasaisesti koko ajan. Cambridge Ohjelma toimii kun sitä noudattaa ohjeiden mukaisesti ja Valmentajan tuki on tärkeää.

Jo laihdutuksen aikana käytiin läpi oikeita ruokailutapoja, joten painon ylläpitoon oli keinot, kun laihdutusjakso loppui. Kun ei kuitenkaan ole tarkoitus kieltäytyä herkuistakaan koko loppuelämän vaan niitäkin voi syödä kun noudattaa muutoin painon ylläpitoon annettuja oppeja.

Pudotin painoani kaiken kaikkiaan 45 kg. Ensimmäisen jakson aikana 37 kg, jonka jälkeen harjoittelin 3 kuukauden ajan ylläpitoa. Ensimmäistä kertaa elämässäni painoni ei alkanut nousta. Voin sanoa, että tämä oli melkoinen voittajafiilis! Laihdutuksen loppukirissä pudotin vielä 8 kg, tavoitteenani oli normaali painoindeksi.

Elämä on muuttunut täysin laihdutuksen myötä. Onnistuminen on tuonut itseluottamusta ja kaikin puolin hyvää ja iloista mieltä. Muutos on niin kokonaisvaltainen ja vaikuttaa elämään monelta kantilta. Elämänlaatu on parantunut 100%. Olen virkeämpi, innostun uusista asioista, kaikki arjen askaret ovat helpompia ja liikunnan harrastaminen on mielekkäämpää. Edessä on kepeä ja terveellinen tulevaisuus. Elämä on ihanaa, unelmilla on jälleen siivet! J

Suosittelen Cambridge-ohjelmaa kaikille, jotka ovat valmiita muutokseen. Kokonaisvaltaista hyvää oloa kannattaa tavoitella. Se muuttaa koko elämäsi! Kun minä onnistuin, niin sinäkin onnistut.

Suuri kiitos tuesta ja kannustuksesta huippuvalmentajalleni Lauralle sekä ystävilleni Tarulle ja Paulalle. Ilman teitä en olisi tässä! Lauran FB-kisan voitto oli minun lottovoittoni.