Rasvanpoltto on koko laihdutusprosessin avainsana ja tarkoittaa käytännössä sitä, että keho käyttää rasvakudosta energianlähteenä. Laihtuminen tarkoittaa itse asiassa sitä, että rasva palaa. Se ei välttämättä vaadi liikunnan lisäämistä, sillä noin 80% laihtumisesta on pelkästään ruokavalion ansiota. Liikunnalla on mahdollista saada lisäboostia laihtumiseen vasta kun ruokavalio on kunnossa. Oikeanlainen ruokavalio mahdollistaa myös nopeiden tuloksien saavuttamisen.

Yksinkertaisesti sanottuna rasva palaa syömällä vähemmän kaloreita. Keho polttaa rasvaa automaattisesti aina, minkä vuoksi laihtuminen ei välttämättä vaadi rehkimistä salilla. Kun aineenvaihdunta pysyy vilkkaana, myös kalorit kuluvat tasaiseen tahtiin. Ruokavalion ollessa oikea, keho saadaan tilaan jossa varastoitunutta rasvaa käytetään energianlähteenä ja tällöin laihtuminen tapahtuu.  

Vaikka nopeat laihdutustulokset ovat tavallisia, on laihdutuksella ja kiinteytyksellä parasta kuitenkin tavoitella myös pitkäaikaista ja pysyvää tulosta. Järkevintä on pyrkiä vakiinnuttamaan pitkäkestoinen ja terveellinen ruokavalio. Monet pikadieetit johtavat helposti painon uudelleen nousemiseen jos niiden lopettamisen jälkeen palaa taas vanhoihin elämäntapoihin. Cambridge Ohjelma ei ole pikadieetti. Vaikka tavoittelisit vain pienempää laihtumista eli kiinteytymistä, Cambridge ohjelma auttaa sinua pääsemään tavoitteisiisi terveellisesti ja oikeaoppisesti. Valmentajasi valitsee juuri sinulle sopivan laihdutustason ja tapaamisten myötä tsemppaa ja tukee sinua matkan varrella.

Oikeanlaisen ruokavalion löytäminen on suurin ja tärkein osa laihtumis­- tai kiinteytysprosessia. Ruokavalion täytyy sisältää riittävästi oikeanlaisia ainesosia. Rasvanpoltossa on tärkeää, että syötävästä ruoasta saa kylläisyyden tunteen, minkä seurauksena aterioiden välissä ei tee mieli napostella ylimääräisiä ruokia. Myös riittävä vedenjuonti on tärkeää. Se vilkastuttaa aineenvaihduntaa sekä puhdistaa kehoa kuona-aineista.

Proteiini ja hyvät rasvat ovat rasvanpolttajan ruokavalion sisällön perusta. Ne pitävät pitkään kylläisenä. Nälkä ei myöskään yllätä, jos syöt pitkäaikaiskylläisyyttä tuovia kuitupitoisia ruokia. Säännöllisyys ja suunnitelmallisuus syömisessä on tärkeää. Kun ruokavalio suunnitellaan etukäteen, on helpompaa olla sortumatta huonoihin vaihtoehtoihin.

Cambridge Ohjelma auttaa sinua laihtumaan ja tarjoaa valmiit ratkaisut laihduttajan ruokavalioon. Monilla on korkea kynnys aloittaa laihduttaminen vaikka halu olisi kova. Haluamme helpottaa laihdutuksen aloittamista ja antaa sinulle tasoosi sopivan ruokavalion. Sinun tarvitsee vain noudattaa valmentajasi antamia ohjeita. Ajanpuutteen ei tarvitse olla enää tekosyy! Ota rohkeasti yhteyttä ja laitetaan kilot karisemaan yhdessä.